• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Vanteet tuli maalattua viime viikon torstaina, niinpä tänään oli ohjelmassa ekana uusien renkaiden asennus. Uudet menee kyllä helposti paikalleen: asennusrasvaa reunoihin, ensin toinen puoli paikalleen (meni ihan heittämällä), sitten sisärengas sisään ja vähän ilmaa, sitten päälireuna kiinni. Tosi kevyesti meni Motonetin rengasraudalla. Lopuksi 1.5 baaria painetta. Meni myös koko vanne helposti paikalleen. Hieman jäin mietityttämään se, että vanne on hieman väljä siihen runkoon nähden => pitäisikö jotenkin "keskitetysti" kiristään vantteja ?  Selvinnee kun nyt pääsee ensi kerran ajamaan. 

Tokana hommana tänään poistin takaa ne sellaiset ylimääräiset kyläsepän tekemät tukiraudat. Tässä traktorissa ei ole sellaista perinteistä pohjoismaalaista vetokoukkua 1-akseliselle peräkärrylle. Vaunua on selvästi vedetty suoraan tuon vetokartun päällä. Se ei ole noin isoon alaspäin painavaan kuormaan tarkoitettu vaan on lähtenyt keskeltä painumaan. Sitä estääkseen kyläseppä oli takonut sellaiset ihme raudat siihen.

Kolmantena hitsasin ja oioin takalokasuojaa, sekä poistin rikkinäiset kissansilmät. 

Kiinnitin myös nyt akun sitä varten tehdyllä kiinnityssysteemillä ja vielä testasin että startti toimii. 

 

Rengas menossa vanteelle. Aika helpolla meni. 

 

Nyt on uudet takarenkaat alla. Pääsee tekemään pidemmän lenkin. 

 

Tässä näkyy nuolen osoittamat ihme lisätuet. Ne on etupäästään kiinni vaihteiston kannessa, samoissa pulteissa missä istuin. Samoin tuo voimanottoakselin suoja on poistettu ja sen tilalle tulee isompi, joka samaa  ajaa astinlaudan virkaa.