Tänään aloitin hytin sisustan ihmettelyllä. Kuten kerroin hytti oli kokonaan purettu eli kaikki sisustuslevyt irrallaan. Kävin niitä tänään läpi ja tarkastelin kuntoa. Itse muovit on yllättävän hyvässä kunnossa eli miltei täysin ehjät. Sisustuksen itse levyt on perinteistä kovalevyä, joka ei kauheasti tykkää kosteudesta. Pinta on pehkaantunut niin että liima ei ole ollenkaan kiinni. Reunoista niittejä irti ja muovi "tipahti" käteen. Ainakin tällä hetkellä suunnitelma on se, että tehdään uudet taustalevyt vesivanerista, joka kestää paremmin kosteutta. Puhdistetaan nuo vanhat muovit ja liimataan uudelleen kiinni. Muovi on jännää kuvioitua ruskeata ja sitä on vaikea uutena mistään enää saada. Haastavaa saattaa olla se miten saan vanhan liiman poistettua. Hieman on myös venyneet mutta taitava liimaaja sen kyllä hoitelee. 

Takaseinän elementit. Niinkuin näkyy, muovit ei juurikaan enää ole kiinni levyssä vaan lähinnä roikkuvat.

Muovit irroitettuna.

 

Katsastin myös lattiamatot läpi. Paksua kumia, jossa lisäksi takapuolella paksu huopa äänieristyksenä. Myös nämä on suht ehjät, mutta ei puhdistettu vuosikausiin. Pestään hyvin ja annetaan kumin kirkastetta. Takaosan sängyn alle lisää äänieristekumia/huopaa, jollaista saa ainakin Motonetistä neliön paloina. 

Lattian mattosarja. Keskellä edessä oleva matto on joku tarvikehomma, en edes tunnistanut minne se kuuluu ;)

 

Kattoelementti on ehkä haastavin. Se on rei'itettyä kovalevyä ja siinä pinnalla liimattuna rei'itetty vaalea muovi. Reikäinen kovalevy => mistäs sellaista saisi ?  Muovi oli ehjä mutta niin pahasti tupakansavun ruskistama että sitä ei voi laittaa takaisin.