Tänään työstin väliaikaista pakoputkea. Alkuperäisen pönttö oli puhki, pöntön jälkeinen putki ihan seula ja kiinnitykset pettäneet. Pitkässä juoksussa ehkä tulossa pystyputki, mutta jotain piti nyt tehdä että pystyy edes ajamaan sen mitä siirtoja joutuu tekemään. Turusta Nakoraudasta 108 mm teräsputkea ja siitä työstämään rälläkällä ja hitsikoneella. 

Hitsauskone on aika legendaarinen laite minun elämässä. Se on Kempin Maatilahitsi 140, muuntaja-tekniikkaa. Ostin ko. laitteen ihan omilla rippilahjaksi saamillani rahoilla vuonna 1974. Sillä on toinenkin sauma hitsattu ja puikko sulatettu. Ja vieläkin pelaa. Toinen juttu: ostin sellaisen automaattisesti tummuvan hitsauskypärän (kuvassa) => aivan superlaite tällaiselle amatöörille. Helppo viedä puikko aloituskohtaan ja senkun hitsaamaan.

Tällainen siitä tuli. Ei ehkä kaikkein kaunein mutta ajaa asiansa. Puhalletaan ja maalataan mustaksi. Tuohon kun tulee akkulaatikko ja joko öljysäiliö tai työkalulaatikko niin ei ole noin alastoman näköinen.