• Honda

  • Mercedes-Benz

  • Scania LBS 141

  • Scania LS 110

  • Genealogia

Helatorstain kunniaksi oli tilattu hiekkapuhallusta. Tarkoituksena puhaltaa hytin lattia ja ikkunoiden reunoja sekä telinnoston laatikko. Lisäksi irto-osia kuten pakoputki, kuskin istuimen alalaatikko, valopalkki, tankki, kattoteline jne. Nyt kiinni olevan tankki vuotaa ja mukana tuli paikattu tankki minkä pitäisi olla ehjä. 

Kamat auton päälle edellisiltana ja aamulla piti lähteä paikalle. Mutta eipä mennyt kuin elokuvissa:

  • paineet ei oikein kunnolla noussut ja räikkä huusi vaikka oli 8 kiloa
  • kytkin ei irroittanut yhtään (huonosti irroitti aiemminkin mutta nyt ei yhtään => ilmavaivoja ?)

Ei auttanut kuin ajaa ilman kytkintä puhalluspaikalle. Sammutin, vaihde päälle ja startilla liikkeelle. Liikkeelle päästyä vaihteita pystyi jotenkuten vaihtamaan kun kaasulla sääteli. Paikan päälle päästyä haittasi vesisade. Ei saatu katon alle eli pihalla täytyi puhaltaa. Hiekka tarttui märässä autossa joka paikkaan. Isolla ruutalla se on sellaista hiekkamysrkyä että sitä on joka paikassa. Suht hyvin kuitenkin onnistui. Sain paikanpäällä imuroida autoa suurtehoimurilla, ainakin puoli kuutiota hiekkaan oli hytissä. Ensin kertaalleen imurointi, sitten paineilmapistoolilla joka koloon ja sen jälkeen uudelleen imurointi. Kuitenkin paluumatkan jälkeen oli taas hiekkaa lattialla :)

  

Kamat auton päällä lähdössä matkaan.

Hyttiin sisälle irto-osia. Jossain vaiheessa takaikkuna kumi on maalattu kokonaan päälipuolelta. Yritin maalia poistaa puukolla raaputtamalla mutta sikakova työ. Testattiin puhaltamalla: lähti helposti ja kumi ei mitenkään vaurioitunut. 

Hytin vasemman takakulman lattiia. Lattiat ei ole olleet kauhean pahat: kuskin paikka, takakulmat on hitsattu.  

Kuskin paikka oli pahin. Isot alueet jo hitsattu ja polkimien alta paljastui uusi aika iso "aukko". Vielä joutuu hitsaileen.

 

Tarkoitus vetää happopohjamaalia, sitten pohjamaali ja lopuksi ihan sutitavarana pintamaali.

 

Kytkimen ilmausta tuossa katselin, ei vaikuta pahalta jos vain ilmausruuvi aukeaa sovinnolla. Alhaalta meinasin painaa nestettä ylöspain kuppiin. On myös riski että pääsylinteri valskaa ja siitä johtuu kytkimen toimimattomuus. Poljin on erittäin pehmeä, sen tuntee heti kun painaa.