Valmistujaiset yms. muut kiireet vieneet vapaa-aikaa viime aikoina. Käsijarrun paineongelmat sain osittain ratkottua. Porasin pienen reiän paineenrajoitusventtiiliin ja ilmeisesti sen avulla paineet nousee nyt niin korkealle että SPÄRR- venttiilin saa auki ja käsijarru aukeea. Jarrupaineen varoitusvalo paloi edelleen ja kokeilemalla selvisi että se nimenomaan tulee käsijarrupiirin paineanturista. Tiedä sitten olisiko rikki. Pikakorjauksena irroitin johdon ;). Pitänee palata tähän joskus kun on enemmän aikaa. Nyt siis paineet nousee 8 kiloon, varoitusvalo sammuu ja käsijarrun saa auki. 

Akkutelineen sain harsottua kasaan. Hieman vielä mietinnässä vienkö uudelleen puhallukseen ja maalaukseen ammattilaiselle vai harjailenko/sivelenkö itse. Pohja tulee paksusta vesivanerista eli en yrittänytkään tehdä metallista umpinaista niinkuin vanha oli.  

 

Kytkin lakkasi toimistaja melkein heti kun sain auton kotiin. Poljin pohjaan kuin tyhjää. Arvaus tietenkin oli että ilmaa on. Yritin ensin yksin ilmata ylhäältä alas eli alhaalle ilmausruuviin muoviletku+pullo ja polkimella pumppaamalla. Neste kulki hyvin mutta ei alkanut toimia eli ilma ei poistunut. Tämä on yleinen haaste kun pääsylinteri on kovasti korkeammalla kuin työsyinteri. Ilmakupla nousee ylös sitä mukaan kun saa pumpattua nestettä alaspäin.  

Tein sitten "ilmaustyökalun" ja pyysin vävypojan avuksi. Työkalu on yksinkertainen: limsapullo ja korkkiin kaksi reikää, toiseen muoviletku ja toiseen sovitetaan ilmapistooli. Ilmausruuvi hieman auki, letku siihen, pullo täyteen nestettä ja paineilmaa sen verran että neste lähtee liikkumaan ylöspäin (ja ilmakuplat toivottavasti mukana). Vävymies päivysti nestekupilla ja imi ylimääräiset pois sitä mukaan kun tuli. Tällä tempulla onnistui ja poljin "jäykistyi". Edelleen irrottaa/ottaa kiinni aika alhaalla. Katseltiin että on varaa säätää tiukemmaksi, koska  ohjekirja sanoo että 5 mm välys riittää (nyt oli jotain 7-9 mm). Kytkimen toiminnasta innostuneena oli pakko heittää pieni lenkki ;)

 

 

Seuraavaksi tarkoitus irroittaa tuulilasi, hinkata ruosteet pois reunasta ja maalata. Sen jälkeen uusi tuulilasi ammattilaiselle asennukseen. Uusi tuulilasi on jo valmiina koska tuli kaupan mukana. 

Sisustusta varten uudet vanerit on tulleet. Haaste on nyt alkuperäiset muovit. Ne lähti hyvin ehjänä irti, mutta vanha liima on niissä ihan julmetusti kiinni. On yritetty Sinolia ja vahvaa tinneriä. Tarpeeksi hankaamalla kyllä lähtee, mutta todella hidasta puuhaa. 5 min hinkkaamisella saa 20x20 cm puhtaaksi. Seinäsisustusta on kaiken kaikkiaan n. 5.5 neliötä ==> tarkoittaa 12 tunnin yhtämittaista hinkkaamista. Apua. Aivan samanlaista muovia ei uutena saa mistään (ruskeaa ja tässä on jännä marmorikuvio).