• Honda

  • Mercedes-Benz

  • Scania LBS 141

  • Scania LS 110

  • Genealogia

Vihdoin sain siihen kuntoon että vein auton maalarille. Eniten tuotti tuskaa ylärungon hydrauliputket, jotka menee rungon sisällä:

  • heti alkuun vuoti vetomoottorille menevät putket oikealla puolella ==> vaihdettiin
  • sitten huomasin että vuotaa myös se pieni vetomoottorin ylivuotoputki ==> vaihtoon
  • kun vähän enemmän testattiin alkoi tippua öljyä myös vasemmalta eli aputunkin putkista ==> nekin vielä vaihtoon

Kaikki putket oli rungon sisältä kertakaikkiaan ruostuneet puhki. UUdet putket tuli sinkittyä mallia eli kestää kyllä minun eliniän. Öljyä sitten valui ihan tarpeeksi rungon sisään ja useista pesukerroista huolimatta sitä sieltä vieläkin tihkui kun ajoin autoa maalarille. 

Kattotelineen korjasin. Uutta putkea sinne tänne ja kokonaan uudet jalat, joilla se tulee kiinni kattoon. Ei nyt ihan timantti tullut mutta saanee kelvata. 

Sisälokarit oli muutamasta kohtaa ruostuneet puhki, Auton mukana tuli vasemman puolen toinen puolikas ylimääräisenä => siitä sai hyvin paloja. Aika ohkaista levyä oli hitsata. 

Vielä viime hetkenä päätin rakentaa alleajosuojan taakse.

Telin vanteista otatin renkaat pois Alastaron TB:llä niin sain vanteet mukaan maalattavaksi samalla kertaa. 

Kun kävin noita vanteita kuskaamassa, huomasin että jostain taas tiputtaa jäähdytysnestettä. Tarkempi tarkastelu osoitti että tulee paisuntasäiliön ja jäähdytimen välisestä letkusta. Letku on alunalkaen ollut vähän liian paksu ja vedetty vain klemmareilla piukkaan. Nyt oli sitten vanhuuttaa kiristimen vierestä revennyt. Onneksi löytyi TB:ltä hyllystä heti oikean kokoinen. Vaihto vei 10 minuuttia eikä nesteitäkään juurikaan tullut ulos. 

Tässä kuvassa vanha ja uusi paikallaan. Aika monta letkua on nyt vaihdettu, mutta on siellä vielä vanhojakin iso liuta. 

 

Nyt auto on maalarilla useita viikkoja. Sillä aikaa hankin osia lisää ja valmistaudun kokoonpanoon. Haaveissa olisi että saan sen vielä rekisteriin tämän vuoden puolella. Katsotaan kuinka äijän käy.