• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Pikku remppaa aina löytyy. 

Jarruvalot

Huomasin jo alussa että auton jarruvalot ei toimi. Sulakkeet tarkastin ja lamput oli tietenkin ehjät. Koputtelin siinä paineilmaa aistivia releitä, jotka on runkopalkkien välissä => ei apua. Sitten perehdyin sähkökuvaan, joka kertoi että hommassa on rele välissä: paineilmareleet ohjaa varsinaista relettä joka sitten ohjaa virran taakse lampuille. Tarkistin releen toiminnan antamalla sille suoraan ohjausvirtaa => toimii. Tarkastin paineilmareleet => toimii. Eli vika on johdossa paineilmareleiden ja ohjausreleen välissä, siis sieltä runkopalkkien välistä ylös hytin sulakerasiaan hanttarin puolelle. Sen vikaa oli suht mahdoton paikallistaa => vedin kokonaan uuden johdon siihen väliin. Nyt toimii.

Jarruvivun suojakumi

Jarrujen poljinventtiilit on buldogissa runkopalkkien välissä olevassa kopassa. Kytkinpolkimelta sinne johtaa ihan mekaaninen vivusto. Vivun sisäänmenoreiässä koppaan on haitarikumi, minun tapauksessa joskus siis ollut. Homma on altis vedelle ja lialle jos kumia ei ole. Itse kumin hain autotarvikeliikkeestä ihan mittojen avulla, joku Peugeotin vetoakselin kumi oli sopivan kokoinen. AIka kova homma olisi ollut purkaa vivusto pois => tein oharin:  kumi halki, paikalleen ja pikaliimalla uudelleen yhteen. Pirun ahdas paikka oli niin ihan kaunis ei tullut mutta ajaa asiansa. 

Vetoakselin kupin stefat

Vetoakselien kupit oli pois kun vaihdettiin perää. Niissä on tiivisteenä alunperin ollut sellaiset huopatiivisteet. Molemmat alkoi vuotaa tahrien vanteen öljyyn. Toisessa tiiviste oli mennyt huonoon asentoon. Korjasin niitä ensin laittamalla runsaasti silikonia: toinen alkoi pitämään, toinen ei. Olin lomalla muissa asioissa Tallinnassa ja poikkesin paikallisen Scanian varaosatiskille. Tuo ko. kuppi on ihan samanlainen vielä 4-sarjassakin, mutta nyt tiiviste on kuminen. Sellaiset nyt sitten paikalleen. 

 

Tässä on jarruvalojen ohjausreleet kuvassa, toinen oikealta. 

 

 

Tässä näkyy poljinventtiilien koppa ja sen oikeassa päässä se haitarikumi. 

 

 

Tällaiset on ne uudet kumiset tiivisteet vetoakselin koppaan.