• Honda

  • Mercedes-Benz

  • Scania LBS 141

  • Scania LS 110

  • Genealogia

 

Kevään mittaan yrittänyt vähintään joka toinen viikonloppu olla tallilla. Pikku hiljaa lista lyhenee. Yksi iso homma eli alumiinilaatikko vasemmalle sivulle on nyt paikallaan ja sen sisällä siististi akut ja telin nostokoneikko. Lokarit on paikallaan ja pohjaanlyöntikumit sekä telin noston rajoituskumit. Takavalot kytketty ja iso läjä purettu turhia johtoja edestä pois. Kun on vanha auto, siihen on vuosien saatossa ehditty asentaa järkyttävä määrä lisälaitteita. Tähän mennessä on purettu pois useita releitä ja johdotuksia. Autossa on ollut jossain vaiheessa 80-luvulla niin suositut Huomivalot. Niiden johdotukset on purettu pois, mutta vieläkään en ole löytänyt missä on se kytkentä millä parkit tulee heti päälle kun painaa virran päälle ? 

Sopivat kahdennusvalot löytyi Hellalta. Kytkentää en vielä saanut toimimaan vaikka releen jo löysin :). Oviin on nyt laitettu se sisimmäinen tiiviste. Grilliin laitettu ne muoviset suojat takapuolelle. 

Valojen uusi kytkentärasia takana. Nyt on sellaisessa paikassa että helppo avata ja säätää.

Nyt on edestä tällainen. Kahdennusvalot ja sumuvalot paikalla. Grillin sisuslevyt paikalla.

Telin koneikko "asennusalustalla" valmiina työnnettäväksi laatikkoon. 

Tässä se mustaksi maalattu alumiinilaatikko. Sen sisällä on nyt akut ja telin nostokoneikko. Tilaa jäi vielä tarvikkeille. 

Telin katkaisija sohlasi => uusi tilalle => nyt toimii. Näyttää olevan sama vika lämmityspuhaltimen kytkimessä => vaihdettava sekin. Katkaisijaan pääsee pölyä ja hiekkaa joka on tehnyt tehtävänsä. Lisäkatkaisijoista osassa on sama vika. 

Tällainen tiiviste laitettiin oven karmin kanttiin. Tuli niin tiivis että oikeastaan itse ovessa olevaa tiivistettä ei tarvittaisi lainkaan. 

 

Tarkoitus on tällä viikolla katsastaa auto normaaliin rekisteriin. Jarruvalot ei vielä pelaa ja pissapojasta puuttuu suuttimet. Paineilmajärjestelmässä ollut vika (ei painetta kytkimellä ja vaihteen vaihtajalla) näyttää korjaantuneen. Koputtelin paineenalennusventtiiliä vasaralla ja ruosteenirroitusta kuoren väliin. Lisäksi laitoin tenua menemään järjestelmään. Kävin myös paineilmasäiliöt läpi. Ekassa oli pari litraa tenua => on ainakin käytetty aikanaan. Muistakin säiliöistä tuli aika puhdasta "vettä", eivät ainakaan ole pahasti ruosteessa. Vaihdoin myös koemielessä muutaman rasvanipan automaattirasvarin nipan tilalle löytääkseni oikean koon. 

Yllättävän paljon on kaikkea pientä korjattavaa vielä. Mutta kyllä se tästä pikkuhiljaa. Nyt ensin siihen malliin että saa ajoon ja pääsee Hollolaan RetroTrucks -tapahtumaan.