• Honda

  • Mercedes-Benz

  • Scania LBS 141

  • Scania LS 110

  • Genealogia

Viime viikonloppuna oltiin VetKun kesäkeikalla Kiteellä. Sitä ennen hain maanantaina uudet pinnatut renkaat Forssasta ja heitin alle vetoakselille. Mennessä 500 km, perillä 100 km ja 500 km takaisin. Mennessä mentiin Turun seudun/Säkylän porukan kanssa mutta takaisin tultiin yksin omaan tahtiin. Keikalla oli n. 100 autoa ja 150 hengeä. Tekniika pelasin muuten hyvin mutta lasinpyyhkijät sohlasi takaisin tullessa ja öljyä paloi. Öljyä menee noin litra per 100 km. Nyt taisi kyllä syykin löytyä. Takana ajanut kaveri kertoi että aina kun moottoria kuormittaa, alkaa tulla aika paksua sinertävää sauhua. Hän epäisi että turbo ei  ole kunnossa vaan akselista uittaa kuormituksessa öljyä suoraan pakopuolelle. Kotiin tullessa avasin imuputken ja akselissa on selkeästi tuntuva välys. Pitänee käydä katsomassa onko Lohjan raadossa samanlainen vai olisiko parempi.

Sca_V etku_Kitee

Kiteellä Veekmasin pihalla, ruudussa 69. Paljon kävi porukkaa juttusilla. Auto on juuri sen ikäinen että 60-kymppiset kaverit on sellaisella aloittaneet rekkamiehenuransa.

Reissun jälkeen vaihdoin teliin entiset vetoakselin renkaat, nyt on suht siedettävät kumit koko takapäässä. Tänään Juhannuspäivänä heitin toisen sorakuorman: soraa ensin Samilta Alastarolta ja se sitten Nousiaisiin Esalle. Reissu ilman ongelmia paitsi lasinpyyhkijät sanoi kokonaan sopimuksen irti. Edelleen myös tuntui siltä että parhaiten kulkee tyhjänä. Kuorma päällä on sellaista "nypytystä" vaikka teli on alhaalla.

Sca_toka_kuorma

Kuormaus käynnissä Alastarolla. Nokalla näkyy vielä VetKun kesäkeikan tunnuslappu.

Huomenna pitänee katsoa lasinpyyhkijöitä ja nopeusmittarin vaijeria. Pitää myös aloittaa konehuoneen siistiminen koska museotarkastus on heti heinäkuun alkupuolella.