• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Viimeisen pari viikkoa tehty kaikenlaista pientä viimeistelyä. Lattialankut oli vielä irti, ne laitoin kiinni itsekiertäytyvillä ruuveilla. Lankkujen suojaksi asensin vielä 9 mm vesivanerin kauttaaltaan. Tein autoon myös 12V virransyötön: Motonetistä kaksi tupakansytytin-naaraspuolta, niistä tein radioreikään sopivan yksikön ja 12V suoraan toiselta akulta. Toimii.

Sca_lattia_ruuvi

Kuvassa näkyy millaisella ruuvilla lankut kiinnitettiin. Se poraa ensin itselleen reiän ja tekee sen perään kierteet. Näppärä ja kärjen poranterä on hyvä, 4 mm profiiliin tuli reikä yllättävän helposti.

Sca_eka_kuorma

Tässä kuvassa on eka kuorma tuotuna pojan pihalle. Viisi tonnia kivituhkaa. Tuo kuorma ei tuntunut kyllä missään, kulki ihan yhtä kevyesti kuin tyhjänä. Toisaalta, auto ei myöskään ollut yhtään sen "rauhallisempi" ajaa kuormalla kuin ilman. Ehkä sitä pitäisi olla koko 12 tonnia ;)

Perjantaina olin alustavasti näyttämässä autoa museotarkastajalle. Päältä ei ollut miutään huomauttamista, mutta konehuoneessa pitää tehdä töitä: öljyvuodot tukittava, ilmanpuhdista/ohjaustehostimenkansi/lämppärinkansi on maalattava, konepeitto pestävä sisältä jne. Kustannuksiltaan pientä hommaa, mutta tehdä pitää. Tähtään heinäkuun alkuun jolloin voisi saada paperit ja sitä kautta kustannukset alas.

Perjantaina oltiin myös katsomassa renkaita Forssan Osatorilla. Siellä oli tosi hyväkuntoiset pinnoitetut vetoakselin renkaat vanteineen. Lupasin ostaa ne pois, mutta ne oli alla LBS 110 pelissä ja en saanut niitä heti mukaani. Tiistaina saavat iri.

Yritin tänään myös vaihtaa moottoriöljyt, mutta yritämiseksi jäi. Pultti on aivan sairaan tiukassa ja kuusiokolo antaa periksi. Pulttia on jo joskus aiemmin avattu putkitpihdeillä jäljistä päätellen. Huomenna menen yrittämään pulttipyssyllä ja äärimmäisenä keinona hitsaan sen päähän ison mutterin.