• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Oltiin vielä 6.10.2012 VetKun kokoontumisessa Tampereella. Kokoonnuttiin Nokian Linnavuoreen Acgo Powerin pihalle ja ajeltiin siitä maaseutukierros Hämeenkyrössä päättyen Tampereen torille.

Huonot uutiset on se että öljynkulutus ei ole paljon vähentynyt ja tämä uudempi turbo nimenomaan heittää öljyä imusarjaan. Jotain täytynee ensi keväänä tällekin taas tehdä. Ilmakompressori myös heittää öljyä paineilmajärjestelmään, koska parin sadan lenkin jälkeen säiliöistä tulee kahvekupillinen öljyä ulos. Kolmantena isompana remonttina on listalla vaihteiston planeetavaihtajan saaminen toimimaan. Sen pitää toimia ennenkuin kannattaa edes ajatella nopeamman perän hankintaan. Listalla on myös ollut moottorilämmittimen asennus, mutta en ole toistaiseksi vielä keksinyt minne kytkeä etupään letku. Lämmitin on sellainen 2000w vesiletkuun kytkettävä malli. Takapään saa helposti siihen mistä lähtee lämmityslaitteelle vesiputki, mutta etupäässä ei oikein ole valmiina paikkaa. Pitää ehkä katsella sitä mistä lähtee jäähdytysputki ilmakompressorille.

Kauden lopuksi piti koittaa millaista on vetää perävaunua. Veljen pihalla on 4 akselinen pitkä säiliöperävaunu, mutta ei onnistunut veto. Scanian vetokita on aika erilainen kuin Suomessa on tyypillisesti ollut: matalampi ja tapin halkaisija isompi. Ei saatu kytkettyä. Perävaunun vetolenkissä on holkki => ilmeisesti sen poistamalla olisi voinut onnistua mutta ei jaksettu enää sen kanssa alkaa ähräämään. Ehkä ensi kesänä.

Vaunu

Tällaista yritettiin vetää, mutta yritykseksi jäi.

Vetokoukku

Ei mahdu kitaan ja tappikin on liian paksu.

 

Harjoitukset jatkuu ensi keväänä. Maaliskuun lopulla on seuraava VetKun ajo, ilmeisesti Varkaudessa => sinne jos ei ihan kauheat pakkaset ole !