• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Viikonloppuna oli VetKun kesäkeikka. Ensin oltiin perjantaina Suolahdessa Valtran tehtailla ja ajeltiin sieltä Kuopioon. Kuopiossa lauantaina näyttelyt yhdessä Kuopion Kuorma-autoilijoiden yhdistyksen kanssa. Valtralla vierailun takia minullakin oli lavalla isän aikanaan uutena ostama Valmet 361D vm1963.

 

 

Auto pelasi matkan hyvin, mutta kun palautin lainassa olevaa traktoria, alfaltille alkoi tiputella jäähdytysnestettä. Ajelin vielä Alastarolle työmaalle ja siellä tipuminen jatkui. Ennen lähtöä lisäisn vettä, noin 5 litraa meni. Kotona sitten tänään ihmettelin mistä vuotaaa. Nokasta katsoen vasemmalta lohkon kyljestä tuli. Vähän oli vaikeuksia nähdä mistä tuli, mutta lopuksi paljastui että siitä ns. sylinterinputken ylivuotoreijästä se tulee. Kun ostin auton oli vastaava ongelma 4-pytyn kohdalla. Tukin reiän vain silikonilla ja puuruuvilla. Ammattilaisten mukaan se on oire vakavammasta eli sylinterinputken tiivisteet vuotaa ja pitää korjata. Neljä vuotta on nyt toiminut. Tästä syystä päätin tehdä saman pikakorjauksen tähän uuteen reikään. 

Tässä se jonka korjasin 4 vuotta sitten.

Tässä tämä uusi reikä, rautalanka reiässä kun testailin mistä vesi tulee. 

 

Toinen hämmästyttävä asia oli painejärjestelmästä: säiliöstä tuli vettä 2-3 desiä !   Vuotaako nesteet sekaisin kompurassa VAI johtuuko vain siitä että ajettiin aika paljon sateessa VAI onko normaalia että noin paljon vettä kertyy ?  Pitänee seurata tilannetta. Aiemmin tuli vain öljyä tuo sama 2-3 desiä :)