• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Pari kertaa viikossa olen edelleen yrittänyt olla työmaalla. Vähän olen aikataulusta myöhässä eli en saanut kaikkea maalauskuntoon ennen kuin loma loppui. 

Vetomoottorille menevät hydrauliputket on nyt kokonaan uusittu. Ensin teetin ne isot putket, mutta onneksi huomasin samalla että se pieni paluuputkikin oli ihan risa. Yläpäähän jouduin tekemään jatkot muhvilla ja alapäähän tuli samalla tavalla kuin ennenkin ja myös uudet kumiletkut. Testauksessa moottori nyt pyöri ees taas oikein. Noston ylävaunussa olevan apusylinterin putket on vielä nyt vanhat. Ne varmaan seuraavaksi paukahtaa.

Vanhat putket oli aivan umpiruosteessa ja kertakaikkiaan ruostuneet puhki. 

 

Venttiilikoppien tiivisteet vähän vuoti ja laitoin kaikki vaihtoon. Scania pyysi marmoritiskillä 23 egee kpl, mutta Onnin autosta sai 5 egee kappale. Vaihto oli helppo, Lisäksi uudet tiivisteet oli minusta paremmat, niissä oli kaksi tiivistepintaa.

 

Vaihtotyö meneillään. Taustalla näkyy Sport-mallin sininen ilmanpuhdistaja, jonka vaihdoin originaalin tilalle maalauksen ajaksi. 

 

Hieman tuskailin että miten saan porattua vetokoukun palkin kiinnitysreiät rungoon. Sain lainattua paikalliselta pajalta magneettiporan ja sen kanssa homma oli helppo. Alkureiät tein käsiporalla, 8 mm terällä. Kunnon terä ja  leikkuunestettä => hommassa meni ehkä puoli tuntia ja 14 kpl 16 mm reikää oli porattu. Porassa oli käsisyöttö, konesyöttö olisi ollut parempi. Magneetti ei ihan viimeisen päälle ottanut kiinni kun pohja oli maalattu. Pitää kuulemma kuin tauti jos on puhdas metalli vastassa.  

Magneettiporalla reiät syntyi helposti. 

 

Ilmanpuhdistimesta oli sen kiinnityslaipan takaa läpiruostunut parin kämmenen kokoinen alue. Rälläkällä kunnon aukko ja kemppi-liimalla uusi pala päälle. Loppujen lopuksi se oli muuten aika hyvässä kunnossa. 

Korjattuna. Seuraavaksi hiekkapuhallusta ja maalia päälle. 

 

Testailin hydrauliikka lisää. Yksi vuoto paineputken yhdessä liittimessä, kiristämällä tokeni. Vetomoottori toimi. Lisäsin öljyä täyteen mittaan (vetää kaiken kaikkiaan n. 90 litraa !!!). Sen jälkeen kokeilin kipin nostoa melkein ylös saakka => hyvin nousi. Laskun on hidas mutta niin se on suunniteltu ja toisaalta ei ollut lavaa tai kuormaa painona. Pitäisi ehkä vielä testata ihan lavan nostoa, mutta taitaa jäädä nyt tällä erää tekemättä ennen maalausta. Ohjaukset myös puuttuu, on vain väliaikaiset vivut joilla voi auton sivulta käyttää hydrauliikkaa. Sähköohjatut paineilmaventtiilit on jo ostettuna ja kaverilta olen saamassa paineilmasylinterit. Asennus menee maalauksen jälkeiseen aikaan. 

Kippi ylhäällä. 

 

Nyt alkaa homma olla viitta vaille paketissa niin että vien sen maalarille seuraavaksi. Sisälokarit pitää vielä paikata (pari kulmaa ruostunut). Ja pestä lisää. Testatessa putkirikkkojen takia öljyä ruiskui/vuoti vähän sinne sun tänne ja vanhastaan on muutamassa paikassa vielä oikein kovettunutta vaseliinia (taka-akseli, vetoakseli, vaihteiston kannakkeet jne.).