• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Talvi oli aikamoista hiljaiseloa mutta kesän tullen sitten hieman taas aktivoiduin. 

Hydraulipumpun vuoto

Vaihtolava vehkeet oli vanhat ja seisoneet kauan. Heti ensimmäisien testikäyttöjen aikana selvisi että pumppu vuotaa akselin juuresta aika runsaasti öljyä. Ratkaisin asian ensin niin että asensin sinne "vuotoastian" ettei valu auton alle. Öljyä tuli kuitenkin niin runsaasti, litrakaupalla, että asialle piti tehdä jotain. Ei muuta kuin pumppu irti ja osiksi. Runkopultit oli aika piukassa mutta paineilmapyssyllä saatiin se velipojan kanssa osiksi. Siitä löytyi itse asiassa kolme tiivistettä: ensin ns. pölytiiviste, sitten varsinainen stefa ja sitten vielä O-rengas. Kaikki oli tuumamittaisia. Pumppu itsessään näytti olevan Puolassa valmistettu. Marssin tiivisteiden kanssa Hyvinkään Eteran tiskille. Kaikki muut paitsi pölytiiviste löytyi tilaamalla. Pumppu kasaan ja paikalleen. Ainakaan tätä kirjoitettaessa ei ole vuotanut yhtään. Halpa korjaus ja taas yksi öljyvuoto vähemmän.  

Paineensäätöventtiilin kalvo-ongelma

Paineilmajärjestelmä on rakennettu niin että eri pyttyjä täytetään yksi kerrallaan. Tämä on tehty niin että pyttyjen välillä on paineenohjausventtiilejä, jotka päästää paineen eteenpäin vasta kun 4 kiloa on saavutettu. Ihmettelin kun paineet laskee aika äkkiä ja vika tuntui löytyvän oikealta puolelta ison pytyn kyljessä olevasta venttiilistä kuului pihinä. Venttiileissä on sellainen kuminen matto, siihen kytketty kara ja sitä painava jousihässäkkä. Jos kumimatto on rikki, paine tulee läpi jousikoppaan ja siitä jostain välistä ulos. Tarkistin ja tilasin ensin Scanialta sen kumin. Venttiili osiksi ja kumi oli selvästi murteessa eli vika paikallistettu. Sitten kumin vaihtoon ja siinä tuli ongelma: se kara on siinä ihan mutterilla ja oli pahasti hapettunut. Kun tarpeeksi väänsin niin kara poikki. Sellaista ei sitten siihen hätään saanut mistään. Konsultoin kavereita siitä että voiko ko. venttiilin "ohittaa" => kuulemma voi. Tein sitten suoran levyn ja sen kanssa se uusi kumimatto ilman karaan ja kasaan. Ilma menee siis suoraan läpi seuraavaan pyttyyn. Toimii. Täytyy ehkä jonain päivänä kysellä saisiko uuden karan jostain ja voisi koota sen taas niin kuin sen pitää toimia. Näitä paineenohjausventtiileitä on useita ja niihen vanhemmiten tulee juurikin kahta ongelmaa: a) jumittaa eli ei päästä painetta eteenpäin vaikka 4 kiloa jo saavutetu tai b) alkaa vuotaa painetta kun kumi hapertuu). Jos kumi on ehjä niin purkaminen, putsaus ja öljyäminen auttaa. Ne pitäisi kuitenkin purkamisen jälkeen säätää uudelleen ja se on kotikonstein hankala juttu. 

 

Tässä pumppu osina. Joku puolalainen keksintö. Hammasrataspumppu. 

 

Tässä pumpun tiivisteet: pölysuoja, steja ja O-rengas.

Näitä öljyvuotoja tuntuu riittävän: turbiinimoottori alkanut vuotaa ja molemmat sivutunkit vuotaa. Jälkviisaana voi todeta että ehkä olisi pitänyt ostaa hieman uudempi/parempikuntoisempi. 

 

Tällainen on se paineenohjausventtiili paineastian kyljessä. 

 

Tässä venttiili purettuna. Tässä näkyy kumimatossa tuo kara, joka siis meni poikki yrittäessä avata. 

 

Alla on kuva autosta juhannuksen jälkeen 2018, lähdössä VetKun keikalle Lohjalle-Naantali. Päällä nyt syksyllä ostettu vaihtolava, jonka maalautin keväällä.