• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Oikealle puolelle piti rakentaa väliaikainen ilmanpuhdistaja, kun ei viitsi ihan ilman ajaa. Minulla oli hyllyssä jo 141:ssä käytetty "tratti" niin virittelin siihen sopivan kuristajan väliin. Ei muuten alkanut varoitusvalo palaa että ilmanpuhdistin on tukossa, vaikka tuo on aika pieni ja reikä puolta pienempi. Iskunvaimentajat myös menossa vaihtoon. Piukassa oli alapultti, toisesta meni lyödessä jenkat eli uusi pitää hankkia. Yläpultit piti heti vetää vain poikki rälläkällä. 

Etulokasuojat ja askelmakotelot purin kaikki pois. Oli tiedossa että oikeassa lokasuojassa on reikä, muuta koko oli yllätys. Luulin se olevan parin kämmenen kokoinen ja että sen voisi itse lasikuidulla korjata. Siitä onkin ison ämpärin kokoinen pala pois => uusi pitää yrittää hankkia. Pissapojan säiliö on ehjä, mutta kiinnityspultit katkesi kaikki irroitettaessa => pitää porailla auki. 

Vetoakselin renkaita vaihtaessa huomasin että oikealla puolella käsijarru ei ole päällä lainkaan. Onkohan jousipakka jumissa tai poikki ?  Vai onko räikkä jotenkin antautunut. Tämäkin vaatii korjausta. Käsijarru pitää kyllä hyvin, koska tässä on pakat myös etuakselilla. Jarrut sinällään on tosi tehottomat, jotain niissä on vialla. 

 

 

Väliaikainen ilmanpuhdistaja. Supistaja piti tehdä että sai tiiviisti yhteen. 

 

Iskunvaimentajat irroitettuna. Toisesta piti alakorvakekin rikkoa kun kumi pisti niin lujasti hanttiin pultin poistossa. 

 

Montaa väriä on lokasuojissa. Ainakaan sinistä maalatessa lokasuojat ei ole olleet pois paikaltaan. Oikean lokarin ammottava reikä näkyy hyvin. Muuten kaikki on ehjää eli maalataan kaikki hytin väriin paitsi askelmat vannehopealla.