• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Hondalla jatkettiin.

Kävimme jo talvella –77 VP:n kanssa muutamaan otteeseen Turussa katselemassa pyöriä eri liikkeissä. Kuuluisia liikkeitä tuohon aikaan oli oli Moto Market, Moto Center ja Gran Motor. Tein ihan tosissanikin kauppaa Hondan CB500 pyörästä, vaikka tiesin ettei edes rahat millään riitä. Rahaa oli kuitenkin jonkin verran kasassa ja jokin isompi pyörä oli mielessä. Lehdon Markku oli edellisenä kesänä ostanut –73 mallisen Honda CB350:n ja oli halukas sen myymään. Pyörä oli kesän lopuksi jotenkin ”leikannut kiinni”, mutta syy oli ollut laturi ja Mäkisen Väiski oli sen korjannut. Markku kauppasi sitä aika halvalla ja sain sen 2.700 markalla. Pyörä oli ihan hyvässä kunnossa ja aika vähän ajettu, vain n. 15.000 km. Se olikin ihan eri peli kulkemaan, vaikka hevosvoimia olikin vain 33. Kiihtyvyydessä ei henkilöautoilla ollut mitään asiaa ja 140 km oli mittarissa alta aikayksikön. Tässä pelissä oli ensimmäistä kertaa oikein kunnon moottoripyörän tuntua. Keväällä kävin pyörällä koulua Punkalaitumella.Keävtkylvöjen aikaan 1977 Tähän aikaan ostin myös ensimmäisen ajopukuni. Koulukaverini Punkalaitumella, Oksan Risto Humppilasta oli kevarikauden jälkeen lopettanut ajamisen ja ostin hänen vanhan mustan nahkaisen kokohaalarin. Keväällä kävimme mm. messuilla Helsingissä Punkalaitumen porukoiden kanssa ja Niirasen VP.n kanssa 8 tunnin ajoissa Turun Artukaisissa. Kävin myös kerran Tampereen Teiskossa silloisen tyttöystäväni työpaikalla yhtenä viikonloppuna. Eli nyt ajettiin jo selkeästi pitempiä matkoja. Olin kesän taas töissä salaojilla ja ajamiset jäi sen vuoksi lähinnä viikonloppuihin. Tällä pyörällä otin myös yhdet "lipat". Vaihdoin takarenkaan kotona ja lähdin heti kokeilemaan pyörää. Sata lasissa kotitietä pitkin kohti maantietä ja kun aloin jarruttaa, huomasin karmean asian: olin unohtanut takajarrun vivun kiinnittämättä. Hätäpäissäni tempaisin etujarrun kiinni ja soratiellä se tiesi väistämätöntä nurinmenoa. Keula alta ja olkapää esillä ottamaan tuntumaa tiehen. Vauhti oli kuitenkin jo ehtinyt aika tavalla hiljentynyt ja selvisin hommasta naarmuilla ja murusiksi menneillä vilkuilla. Sain myös ensimmäisen ylinopeussakkoni kesällä –77. Ajelin Punkalaitumen keskustassa ja suuntasin sieltä Urjalaan päin. Eikö ollut "jetsonit" tutkan kanssa Osuuskaupan jälkeen. Siitä sitten tien sivuun ja 50 markkaa sakkoa. Nopeutta oli jotain seitsemänkymppiä viidenkympin alueella.
Tämä CB350 oli minulla todella kauan, aina vuoteen –83 asti. Vuonna –78 oli aika lailla samat kuviot kuin edellisenä vuonna. Vuonna –79 olin armeijassa ja Haminassa RUK:ssa. Menin sinne pyörällä lomilta palattuani. Muistan hyvin, kuinka kaverit ihmetteli pyörääni. Tapasin erään armeijakaverini vuosien päästä ja hän heti sanoi, että se olet se prätkäkundi !
Tullessani takaisin Haminasta lomille, koneen veto loppui kerrasta jossain Lammin kohdalla. Kuului pieni pamaus ja sen jälkeen kone hornotti ”tyhjää”. Pyörä piiloon läheiseen santakuoppaan, kamat kantoon ja liftaamaan. Seuraavana päivänä hain sen pois pakettiautolla. Vein sen korjattavaksi Niirasen VP:lle. Koneesta oli katkennut nokkaketju ja siinä samalla sitten pari venttiiliä väärään yms. Kone korjattiin talven aikana, mutta epäonni jatkui. Heti kevään –80 ensi reissulla ollessani matkalla Nakkilaan kuului sama tuttu nirskaus ja ketju taas poikki. Jälkiviisaana joku totesi, ettei olisi saanut laittaa sellaista nokkaketjua, jossa on liitin. Niinpä niin. Taas kone auki ja tällä kertaa sen korjasi Pesson Matti. Ajelin sillä sen jälkeen mm. työmatkoja Huittisiin, koska olin Vaanon kuljetusliikkessä töissä perävaunukorjaamolla.
Vuonna –81 taas pyörä käyttöön ja olin silloinkin Huittisissa töissä. Katkaisin kuitenkin peukaloni heinäkuun alussa sirkelillä ja ajot jäi siihen. Pyörä oli lainassa Haverin Jarilla, mutta kone alkoi olla jo aika loppu. Tästä syystä en ajanut sillä vuonna –82 ollenkaan. Tämä onkin ainoa kesä, joka on jäänyt väliin sen jälkeen kuin ajajaurani aloitin. Myin pyörän keväällä –83 eräälle opiskelijakaverille Tampereelle, joka korjasi siitä itselleen pyörän. Tässä pyörässä oli mittarissa muistaakseni 43.000 km eli ajoin itse sillä noin 30.000 km.

Plikoilla Punkalaitumella