• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Tänäänkin tallilla vaikka aika kovat helteet on. Aloitan aina aamulla 7 aikaan ja lopetan puolelta päivin => tallilla vielä siedettävää olla. Aloitin tänään jäähdytysveden blommien uusinnalla. Blokin kylkeen hanan tilalle sain kaupasta ihan suoraan sopivan systeemi, ei muuta kuin vanha pois ja uusi tilalle. Jäähdyttäjän alaosassa oikealla oleva hanan paikka olikin haasteellisempi. Kuvittelin että siinä on sama jenka kuin blokin kyljessä ja tein sellaisen tulpan, mutta ei mennyt jenkoille millään. Ilmeisesti on joku muu hieman pienempi jenka. Paikkakin on hankala: jäähdyttäjän alla on suoraan jyhkeä etupään runkopalkkisysteemi ja siitä on vain reilun tuuman kokoinen reikä. Tein siis 20 cm putken ja sen päähän kemppasin tulpan, mutta se ei tosiaan lähtenyt millään jenkoille. Tähän joudutaan vielä palaamaan. Varaosakirjan mukaan siinä on ollut 6 tuumaa pitkä putki, jonka molemmissa päissä on 3/8 kierteet. Putki ensin kiinni jäähdyttäjässä ja sen päässä sitten hattu (ei hanaa).

Avasin uudelleen ohjausimpukan ja lisäsin 1/2 litraa 80w-90 öljyä. Sillä pitäisi nyt pärjätä. Sen jälleen asensin etupään konepellin takaisin. 

Kytkimeen on joku joskus asentanut "lisäpalautusjousen" aika karmealla rautalankasysteemillä. Rakensin siihen hieman siistimmän virityksen. 

Vasemman taka-akselin uloimman laakerin rasvanipasta oli joskus murtunut pää pois => vaihdoin tilalle uuden. Homma oli nyt tosi helppo tehdä kun oli pyörä pois paikaltaan.

Ilmanpuhdistajan pesin ja asensin runko-osan takaisin. Hain kaupasta uudet kumiputken pätkät varsinaisen imuputken kytkemiseen ja asensin ne illalla ruohonleikkuun jälkeen. 

Pakosarjan päällä on erikseen kahdella pultilla kiinni laippa, jonka putkessa on kiinni varsinainen pakoputki. Tuo laippa on murtunut ja pitää yrittä hitsata tai tehdä uusi tavallisesta teräksestä. Mutterit oli tiukassa: pari päivää syöttelin ruosteen irroitinta, mutta silti ne lopulta katkesi molemmat. Pinnapulteista jäi kuitenkin nysät pystyyn eli luultavasti hitsaan niihin vain uudet jatkot. Tuo laippa on valua eli voipi olla haastava hitsattava, mutta ostin nipun valupuikkoja niin niillä yritetään. Jos ei onnistu niin sitten koko systeemi rakennettava uudestaa teräslevystä ja putkesta. 

Lopun aikaa ähräsin takarenkaiden kanssa. Renkaat on aika finaalissa (murtuneet, kuluneet) ja sisärenkaat vuotaa: oikeassa pysyy ilma pari päivää, mutta vasemmalla vain n. vartin. Siispä renkaat pois ja uutta kehiin. Vanteet lähtee helposti, koska ne on ns. tykkivanteet eli sellaisilla kiilapaloilla vain kiinni. Renkeen poistossa tuli hieman enemmän hiki. Kovin homma on saada reuna irti vanteesta. Ison sorkkaraudan kulmapään hakkasin väliin siitä vääntöä => sai renkaan hieman liikahtamaan. Sitten omatekemällä lyöntityökalulla ja lekalla reunaa alas => lähti loppujen lopuksi aika helposti. Molempien puolien reunat ensin alas ja sitten venttiilin puolelta alkuun reuna ylös. Ruiskutin ensin renkaan asennusrasvaa koko reunan matkalle. Yritin ensin Motonetistä ostetun 60 cm rengasraudan kanssa, mutta ei muuta kuin taipui. Äskeinen sama pitkä sorkkarauta kehiin ja sillä lähti reuna ylös kun samaan aikaan potki vastapuolella reunaa alas vanteen keskellä. Rautakanki lukitsemaan ylös saatu kohta ja siitä eteenpäin 15 sentin välein ylös. Sisärenkas pois varovasti. Itse rengas lähtee vanteelta tosi helposti: kanki vain väliin ja ylös. Sen jälkeen ulkopuolelta toinen kanki ja nostaa renkaan ylös. Vanteet lähtee nyt hiekkapuhallukseen ja maalattavaksi vannehopealla. Renkaat (13.6 - 38, ristikudos) tarkoitus hakea Paussulta Jyväskylästä. 

Tässä näkyy pakoputken laippa ja kuinka se on murtunut. Ja kahdella pinnapultilla kiinni, molemmat katkesi. Ehkä tässä on insinööri miettinyt ihan oikein, että kun pakoputki rasittaa tuota pakosarjaa niin ei mene varsinainen pakosarja rikki vaan tuo erillinen laippa. 

 

 

 Pieni suippo rautakanki ja iso sorkkarauta 90 asteen kulmalla oli parhaat työkalut. Molempiin rälläköin teräpäähän sellaisen "montun" että renkaan reuna ei väännettäessä heti luista pois. Lisäksi tein tuollaisen varrellisen "reunan alaslyöntityökalun", jota lyödään lekalla. Kun on pelkkä vanne ilman keskiötä, sen kanssa on helpompi työskennellä. 

 

 Vanteet vaatii puhalluksen ja maalia, sen verran on ruostetta sisäpuolenkin reunoissa.