• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Pientä puurtamista muutamana päivänä. Takavanteita maalasin ensin sisältä: harmaa Ferrrex alle ja päälle sprayllä vannehopea. Aleksi vetää päälipuolelle näkyviin jääviin osiin ruiskulla vannehopean. Uudet renkaat tuli Paussulta eilen.

Irroittelin takalokasuojat. Helpompi työskennellä ja raapia rasvajäämiä pois. Kahdeksasta pultista kaksi katkesi eli joudutaan katkenneen pultin irrotushommiin. Lokasuojat on minusta selvästi jonkun kyläsepän tekemät. Huomattavasti isommat eteen ja taaksepäin sekä leveyssuunnassa renkaan päälle. Alkuperäiset on sellaiset pienet töpöt. 

Volttimittarin ja sen uudet johdotukset paikalleen ja samalla se kojetaulu takaisin. Valojohdot rakennetaan vasta mahdollisen maalauksen jälkeen. Volttimittarin kytkin niin että se saa virtansa sytytysvirtakatkaisijan takaa => mittarin päällä kun moottori käynnissä. 

Voimanulosottoakselin päälle mallinsin uuden suojan, joka samalla toimii astinlautana kun kiipeä ajajan pukille. Pitää hakea sopiva levyn pala ja käydä särmäämässä Alastarolla. Kiinnikkeet saa otettua vanhasta pienestä suojasta. 

Kohokammion toimintaa taas ihmettelin. Sain ruuvattua kohoventtiilin messingisen rungon irti ja varovasti hioin sitä sisältä hiekkapaperilla. Ei siellä kyllä oikein mitään ihmeellistä minusta ollut, mutta neula tuppaa jumittumaan. Katsotaan auttoiko tämä yhtään. 

 

Uudet renkaat (ja sisärenkaat) tuli Paussulta. Jotkut kiinalaiset ne on, ainakin nimeltään. 13.6-38 kooltaan. 

 

Vasen takalokari. Kuten todettu, ei ole kyllä ainakaan minusta alkuperäinen vaan kyläsepän tekele. Suojaa kyllä huomattavasti paremmin kuin alkuperäiset. 

Toiselta puolelta. Korjaushitsausta on suoritettu muutaman kerran. 

 

Kohokammion sisäkalut: koho, neulan runko, neula ja kohon akseli. Ongelma on ollut se, että neula jumittaa (välillä tulvii, välillä bensan puutetta), koputtelu auttaa.