• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Forssan Osatorilla on 1972 mallinen buldoggi eli Scania LBS 110 Super. Ostin ko. pelistä vetoakselin renkaat keväällä ja silloin jo katselin autoa. Nyt se alkoi kiinnostamaan vielä enemmän ja katsomaan sitä piti lähteä.

 

Tällainen peli nokasta katsoen.

Tällainen etuviistosta katsoen.

Auto on siis 110 eli sama 11 litran kuutonen kuin tuossa mun nokkamallissa. Uudempi GR860 aluevaihteisto. Rahtilava (ei kippiä) ja ollut nosturi, jonka takia hytin takana on metri tyhjää. Kahdet tankit eli 400 litraa. Telin nosto sillä uusimmalla tavalla eli omat tunkit kummallakin sivulla.  Huonoin asia on ehkä se, että on napaperä (on kuulemma hidas eli paljon kierroksia). Auto on ajosta suoraan tuotu paikalle eli periaatteessa kaikki pelaa. Suoraa puhkiruostumista ei missään näy, mutta hytistä "tippuu" monesta kohtaa pakkelia => miten mätä mahtaa olla ?  Lava voisi tuunauksella mennä eli ei tarvitse kokonaan uudestaan rakentaa niinkuin nokkamalliseeni tein.

Pieniä poltteita olisi ostaa se pois, mutta hallitus on kyllä aika jyrkästi toisen auton ostoa vastaan ;).  Jotenkin tuollainen buldog makuuhytti olisi mukavampi ja se on sinällään paljon hiljaisempi kuin torpedo. Sitten olisi soran/maanajoon kippipeli ja rahtiajoon buldoggi.