• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Kävin kuukausi sitten repimässä turbon irti ja vein sen korjaukseen Turkuun TD-Koneistukseen. Ne männänrengastyyppiset tiivisteet oli kuulemma ihan jumissa. Akseli oli hyvä ja he onnistuivat löytämään vielä uudet laakerit ja tiivisteet. Tekivät täyden kunnostuksen ja sanoi ettei siitä uutta saanut mutta erittäin hyvän käytetyn. Tänään sitten heitin sen takaisin paikoilleen ja hyvin tuntui pelaavan. Ja nyt ainakin tyhjäkäynnillä lämpimänä kävi todella puhtaasti. Hommasin Scanian tiskiltä uuden turbon öljynsuodattimen (on muuten ihan sama osa vielä 3-sarjassakin !) ja vaihdoin sen sitten paikalleen tänään. Lisäksi ostin myös polttiainesuodattimet ja vaihdoin nekin tänään. Aika paljon oli töhnää ja vesivikaa kuppien pohjalla. Otin pelin sitten session lopuksi ulos hallista ja kävin heittämässä Alastaron keskustassa lenkin, samalla kun ostin pakkasnestettä lisää. Hyvin tuntui pelaavan. Lämmistyslaite on oudon tehoton: kenno tuntuu putkesta koittaen ihan kuumalta, mutta silti sisään tulevan ilma on vain "lämmintä", vaikka oli nollakeli. Vesi ei ilmeisesti kierrä tarpeeksi nopeasti tai sitten se sekoittajatyyppisen ohjauksen läppä vuotaa eli päästää raitista ilmaa liikaa sekaan. Tällaisesta parin asteen pakkaskelistä lähtee pakkosyötöllä pitkällä startilla suht hyvin käymään. -10 varmaan olisi jo liikaa ilman lämmitystä.

 

Turbo remontin jäljiltä. Jälki oli siistiä ja olivat esim. kokonaan "puhaltaneet" sen. Akselissa muuten kuuluu olla sellainen 1-2 mm selkeä klappi.

 

Uusi polttoainesuodatin on hieman eri mallinen eli siinä ei ole suodatinpaperia alaosassa lainkaan. Tällöin pohjalle kertyvä sakka ja vesi ei ikinä "tartu" kiinni suodattimeen. Vaikuttaa hyvältä keksinnöltä.

Kuukauden päästä tarkoitus lähteä VetKun Kevätpäivän tasaukseen Pieksämäelle.