• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Oltiin messuilla Turussa huhtikuussa ja hokattiin mainos että Lehtovaaran soramontulla on Pirunpellon sankarit Sorjonen ja Sutki vierailulla => sinne pitää mennä.

Hain auton Alastarolta perjantaina. Ihme tekninen vika tuli. Auto hyytyi pikkuhiljaa ja lopulta sammui kolmen kilometrin ajon jälkeen. Ihmettelin ja vähän pumppasin käsipumpulla. Lähti käymään mutta sama homma parin kilometrin jälkeen. Taas vähän pumppausta ja nyt kaasuttelin kunnolla. Toimi sen jälkeen hyvin Loimaalle asti.

Aamulla oli ensin tiedossa mullan ajoa. Jätevesipuhdistamon turve/kaarna/liete -seosta oli tarjolla ilmaiseksi ja myös ilmainen kuormaus lauantaina. Ajelin kaksi kuormaa pojalle, yhden Anna-Liisalle ja yhden kotiin. Taas iski kertaalleen eilinen hyytyminen. Nyt raottelin hieman sakkakuppia, mutta en saanut kokonaan irti kun ruuvi oli niin tiukassa. Pikku pelko pepussa lähdettiin kuitenkin ajamaan Lietoon yhdentoista maissa kun mullat oli ajettu. Paikalla oli aika karnevaali ja Sutki/Sorjonen paikalla. Ihmiset oli kiinnostuneita myös meidän autosta, kuvia otettiin ja juttua riitti. Paluumatkalla poikettiin Myllyn Hongkong -myymälässä hakemassa pojanpojalle sähkökäyttöinen pieni moottoripyörä.

Sutki, Helini ja Sorjonen Lehtovaaran montulla Littoisissa.

Kotiin päästyä ryhdyin toden teolla ihmettelemään mistä hyytyminen voisi johtua. Irrotin nyt lasisen sakkakupin kokonaan ja tuntuu että vika löytyi. Kuppi oli nimensä veroinen eli puolillaan sakkaa ja se muovinen karkeasuodatin aivan tukossa. Puhdistus bensalla ja paineilmalla => takaisin asennus. Nyt ainakin paikalla kaikki pelasi hyvin, mutta pidempää testilenkkiä en tehnyt. Innostuin myös vaihtamaan pyyhkijöiden paineilmamoottorin. Moottori vuoti paineita ulos parkissa ollessa ja oli muutenkin jotenkin tehoton. Kauppilasta tilasin jo edelliskesänä hyvän käytetyn. Ei sinällään kauhean paha homma, mutta erittäin ahtaat paikat varsinkin konehuoneen puolella. Ilmaputket ja konepeiton vivustot pahasti tiellä. Tunnin aherruksen jälkeen uusi moottori paikalla ja pelasi hyvin. Ilmavuoto loppui ja aamulla totesin että vain kilon tippunut paineet yön aikana. Aamulla korjasin vielä oikean puolen vivuston, jonka oikeasta päästä oli muovinen pallonivel hajonnut. Oli varastossa käytetty ja niistä nikkaroin yhdessä yhden toimivan.

Sakkakuppi oli nimensä veroisessa kunnossa. Karkeasuodatin oli kovasta imusta mennyt myös osittain kasaan.

Vasemmalla uusi ja oikealla vanha. Paineilmajärjestelmään kompressorista vuotanut öljy on pahasti sutannut vanhan moottorin.