• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Harvakseen tullut kirjoitettua mutta nut taas pari juttua

VetKu  Loska-ajot 2013 Ähtärissä

Syksyn ajo järjestettiin siis Ähtärissä. Ajoimme jo perjantai-iltana Virroille Kitusen Kievariin yöksi, siitä aamulla lyhyt veto Ähtäriin. Hotelli Mesikämmenen pihalla oli kokoontuminen. Siitä ajettiin ensin Killinkoskelle Inha-yhtiöiden pakeille tutustumaan vanhaan nauhatuotantoon. Sieltä ajettiin Vääräkoskelle tutustumaan vanhaan paperitehtaaseen ja sen jälkeen takaisin hotellille. Illalla perinteinen illallinen ja tanssia. Aamulla yhdistyksen syyskokous. Sunnuntaina ajelimme ensin Alavudelle kyläilemään ja siitä sitten Ylöjärven kautta kotiin.

 

Turbo

 Edelleen vaan kuluu öljyä ja siksi otin turbon vielä uudelleen auki ja sitä reerattiin TD-koneistuksessa Turussa. Pakopuolelle näytti eniten vuotavan. Tiivisteen urat akselilla oli aika kuluneet. Uutta akselia ei enää mistään saa. Tehtiin viritys eli levitettiin uraa ja laitettiin kaksi tiivisterengasta rinnakkain. Nyt turbo on takaisin kiinni ja tuntuu toimivan hyvin. Öljynkulutuksesta on vaikea sanoa vielä mitään kun on ajettu niin vähän.

Pakoputki sivulle

Alkuperäinen pöntön perässä oleva jatkopala ohjaa kaasut maahan päin. Tarkoittaa että esim. aamukäynnistyksessä koko auton alusta on täynnä sinistä sauhua. Tämän vuoksi päätin rakentaa pöntön jälkeen suoran putken auton vasemmalle puolelle. Nyt näkee minkäväristä sauhua tulee ja kaasut ohjautuu auton alta suoraan sivulle pois. Putken tein ihan ohutseinämäisestä teräsputkesta (90 x 3) ja maalasin silikonimaalilla, jonka pitäisi kestää 400 asteen lämpötila.

Penkkarit

Pojan tyttö on abi ja kysyi että lähteekö vaari kuskaamaan abeja pitkin kaupunkia. Tietysti. Alkuun tosin kuului huhuja että hommaan pitää anoa poliisilta lupa ja luvan ehtona on vähintään 2 vuoden kokomus kuorma-autolla ajosta. Nämä molemmat oli kuitenkin vain urbaania legendaa: mitään lupaa ei tarvita eikä mitää ajokokemusta. Ainoa vaatimus oli että laitojen korkeus pitää olla vähintään 110 cm ettei mukulat tipu matkalla pois. Tein ihan raakalaudasta "korokelaidat", jotka maalasin samalla Valtti-värillä kuin itse laidatkin. Autoa koristeltiin: reittikilpeen tekstit, nokkaan kyltti ja lavan ympäri abien omia tekemiä kylttejä. 25 abia kyytiin ja ajeltiin pitkin kaupunkia ja eri oppilaitoksia. Ihan mielenkiintoinen kokemus.