• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

VetKu Kevätpäiväntasaus 2014

Veteraanikuorma-autoseuran jokakeväinen Kevätpäiväntasaus oli nyt sijoitettu Lahden ympäristöön. Aamulla kokoonnuttiin Lahteen, Originator Oy:n tiloihin. Aamupala kahvila Rasvamontussa ja ihmeteltiin toistemme autoja. Yleisöä oli myös runsaasti paikalla. Ilma oli aika erilainen kuin vuosi sitten eli nyt oli aika keväistä ja lumesta ei juuri tietoakaan. Kymmenen Jälkeen lähdettiin Nastolan kautta kiertäen Vierumäelle Weckman Steelin tuotantoon tutustumaan. Siellä oli myös kenttälounas tarjolla eli lihapiirakkaa ja kahvetta. Vierumäeltä ajettiin pikkuteitä pitkin Vääksyyn ja hotelli Tallukkaan. Kaikki ei autot ei mahtuneet mäelle jolloin osa jätettiin EL-Korin tontille parkkiin. Illalla EL-Korin edustajat kertoi heidän historiaansa ja oli illallinen, Aamulla yhdityksen kevätkokous. Iltapäivällä kotimatkalle. Me kävimme vielä Elvin kanssa Nastolassa tapaamassa isän siskoa ja hänen miestääm. Oltiin illalla kotona seitsemän aikoihin. Mukava reissu.

Weckman Steelin pihalla Sisu, Scania ja Proto-Sisu (A45).

Turbo-ongelma ei korjaantunut

Öljyä kuluu edelleen aivan liikaa, nyt meni 1.5 litraa sadalla eli lisääntyi entisestään. Ei sauhutus nyt niin järkyttävää ole eli mieleen tulee onko jossain muualla vika. Imusarjasta kuitenkin tippuu öljy eli kyllä turbo sitä imupuolelle lykkää. Kompressori myös päästää läpi, mutta se on kuitenkin muutamia kahvikupillisia per reissu (ainakin sen mitä paineilmasäiliötä tulee ulos hanasta). 

Nyt kyselin turboasioista porilaisesta Pro Turbo Systems -firmasta. Uuden korvaavan saa 960e, mutta ihan selvää ei ollut meneekö se heittämällä paikalleen VAI pitääkö jotain esim. öljyputkia muokata. Sitä kaveri selvittää. Hänellä olisi myös käytettyjä peruskorjattuja ns. 4LGK turboja hintaan n. 600e, mutta niitäkin pitäisi erikseen katsoa onko vastaava tuote (laippa sopii, imu ja pako samankokoiset, öljyputket jne.). Täytyy nyt ottaa vähän kuvia ja mittailla omaa ja lähettää heille tietoa.

Edelleen mietityttää että onko kuitenkin joku muu ongelma eli vaikka parin pytyn öljyrenkaat sökönä. Jos näin niin turbon vaihto ei kuitenkaan auta. Toisaalta niinkuin todettu, imuputkeen ainakin öljyä näyttää kertyvän.