• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Hiekkapuhalluksen jälkeen jatkettu lattiahommaa. Kotona vielä uudelleen hiekan imurointia. Puhallus kyllä rohjaa hytin kamalaksi, mutta toisaalta millä muulla keinolla saat ruosteen riittävän hyvin pois ?  Puhdistuksen jälkeen vedin spray-pullolisen happopohjamaalia ja sen päälle sitten mustaa paksua pohjamaalia. Tarkoitus on viimeistellä homma vaalealla pintamaalilla. Jotenkin tuntuu että hytissä on kahta väriä sisällä: siniharmaata katossa ja seinissä, mutta kermanvalkoista moottorikopassa ja tutina on että samaa oli lattiassa. Jommalla kummalla pitää maalata vaikka näkyviin ei mitään jääkään.

Hiekkapuhaltaessa paljastui lisää hitsattavaa lähinnä kuskin jalkatilasta ja pari pientä muualta. Ne paikkailen vielä ennen lopullista maalaamista. 

Kattoluukun reunat myös puhallettiin ja vedin niihin hapot ja pohjamaalin. Pintamaalin jätin vetämättä koska luultavasti vedetään sama kuin hytin ulkopintaan tulee (ovet ja oviaukot myös sisältä niin). 

Tuuletusikkunoita kunnostelin. Niiden rauatosat oli korjattu ja sikaflexillä tiivistetty. Puhdistelin, hion ja maalasin mustaksi. Ne kääntösysteemit on jumissa ja mennyt irroitettaessa rikki. Ainakin tässä vaiheessa asensin ikkunat takaisin paikalleen kiinteästi. Pitänee katsoa onko jossain vaiheessa riittävästi energiaa etsiä jostain uudet palikat 

Ylimääräisiä sähköjohtoja olen purkanut pois hytistä ja selvitellyt jäljelle jäävien logiikkaa. 

Paineiden kanssa ollut vaikeuksia ja en saanut autoa enää edes liikkeelle. SPÄRR-valo palaa, alhaisen paineen varoitus palaa ja käsijarru ei aukene. Paineet kuitenkin on 8 kilossa. Tämän hetken arvaus on että käsijarrupiiriin painetta syöttävä paineenalennusventtiili ei toimi tai sitten SPÄRR-venttiili ei toimi. Oireisiin sopisi se, että käsijarrupiiriin ei nouse paine vaikka itse jarrujärjestelmssä on riittävästi. Siksi tuo paineenvaroitusvalo palaa vaikka on 8 kiloa ja saman syyn takia SPÄRR-varoitus palaa. Raimolta sain kaaviot sekä paineilmajärjestelmään että sähköihin. Auttoi huomattavasti vian rajaamista. 

 

"Harsoa" kuskin jalkatilassa. Kemppi-liimalla uutta peltiä tilalle. 

 

Pintamaalia vaille valmista lattiaa.