• Honda

  • Mercedes-Benz

  • Scania LBS 141

  • Scania LS 110

  • Genealogia

Juhannuksen kunniaksi vaihteeksi taas kanian kimpussa. Lauantaina ihmettelin sisustusmuovien puhdistusta. Niissä oli sitä ihme töhnää, joka oli tullut hapertuneesta superlonista ja liimasta. Todettiin liimaajan kanssa että kaikkea ei ole pakko saada pois. Päätin kokeilla painepesuria ja sillä se minusta riittävän hyvin onnistui. Kaikki irtonainen lähti irti ja liimastakaan ei jäänyt kuin ihan pieniä pisteitä. Takaseinän ja sivuseinien muovit puhdistettiin. Ovien muovit lähti niin irti, että superlonit jäi ehjäksi => ei tarvitse puhdistaa. Ja kattoon tulee kokonaan uusi päällyste, jonka sain edelliseltä omistajalta pääliskauppaa. Seinien muoveissa on hieman kulumaa siellä täällä, mutta pidin kuitenkin tärkeimpänä pitäytyä alkuperäisissä materiaaleissa. Kuulin kyllä että MR-katsatuksessa menee läpi vaikka on hieman tuunattukin eli vaikka laittaisi kankaisen sisustuksen. 

Muovi vinkalla kiinni alustaan ja painepesuri laulamaan. 

 

Tänään aloitin uusien levyjen rakentamisen. Kokeneempien neuvona oli että kannattaa tehdä vesivanerista. Ei ole niin herkkä imemään kosteutta ja muutenkin jäykempi. Vävypoika toimitti sopivat palat ja niistä tänään väkersin ovien levyt ja sivuseinien levyt. Kokeneemmat myös varoitteli etukäteen että vanhat pahvit on venyneet ja vanuneet => eivät välttämättä ole oikean kokoisia. Ja niinhän se oli, varsinkin sivuseinien kanssa. Ekasta ei oikein hyvä tullut koska leikasin heti kärkeen jo hieman liian pieneksi. Toisella sivulla olin viisaampi ja kävin mittaamassa tärkeimpiä mittoja suoraan hytissä ja siitä tuli priima. Ovien pahvit oli sen verran ryhdissään että niistä tuli hyvät ihan vanhan mallin mukaan tehden. Oviin pitää vielä hankkia ne kiinnitysklipsut jo ennen päällysteen liimaamista. Ne tulee osittain sinne päälipuolelle muovin alle => ei onnistu enää jos muovi liimattu. Pitänee vielä neuvotella liimaajan kanssa josko hän pystyy taikomaan sinne väliin pienen superlonin vai liimataanko vain pelkkä muovi levyyn. 

Vanha malli, kuviosaha ja porakone. 

 

Takaseinän levyt, ovien alaosan pienet levyt ja kaksi kattolevyä vielä puuttuu. Sen jälkeen osat kaverille, joka suorittaa liimauksen.