• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Eilisen päivän tankin vaihto näytti menevän Ok, mutta tänään paljastui ongelma. Käyttelin vähän pihalla ja parin minuutin jälkeen alkoi pöristä ja lopulta sammui. Ajattelin että tankin vaihdosta johtuen sai ilmaa. Ei kun ilmaamaan. Piti siinä sitten harjoitella ekaa kertaa hytin kippaus. Ensin meni venttiilin asento hakuseen, koska osoitin tapit oli katkenneet ja venttiiliä oli käännelty vain hohtimilla. Oikea kohta nostoa varten löytyi. Seuraavaksi lukot oli hieman "jäässä": niitä pitä herätellä ja rasvailla. Sitten oli ilmeisesti öljyä liian vähän ja ei noussut ylös asti. Öljyntäyttöaukon pultti oli sairaan tiukassa. Lopulta auki ja siitä pienestä reiästä tippakannulla lisää öljyä ja lopulta hytti kokonaan kipatuksi. On muuuten yllättävän raskas pumpattava. Ekaksi käytössä ollut huonekaluputken pätkä ei kestänyt mitään. Rautakangella pumppasin. Nyt tein vartavasten vesijohtoputkesta oikean kokoisen noin metrisen varren, joka sopii sille varattuun paikkaan maskin taakse. 

Sitten ilmaamaan. Ruuvi polttoainesuodattimien päältä auki ja pumppaamaan. Ei tapahdu mitään muuta kuin ilmaa tulee. Täytin suodattimet isommasta reijästä => ei auta. Tarkastin sakkakupin, joka sekin oli suht puhdas ja siitä oli sen sihtinkin joku heittänyt aikanaan menemään. Sitten sain ajatuksen että avitan polttoaineen nousua syöttämällä paineilmaa tankkiin. Edelleen tuntui että ei nouse. Sitten otti korvaan sihaus kun lopetti paineen antamisen. Tarkimman tutkimisen jälkeen huomasin että polttoaineen imuputki vuotaa tankin takaa kohdasta jossa johdot on klemmarilla tuettu runkoon. Jouduin johtoja tankin vaihdon yhteydessä hieman vääntelemään ja kun olivat pahasti ruostuneet klemmarin kohdalta => murteeseen !  No, seuraavana päivänä vahvaa kumiletkua ja sillä "paikkasin" rikkoutuneen kohdan. Nyt käsipumppu nosti polttoaineen suoraan muutaman kymmenen pumppauksen jälkeen ilman ongelmia. Hytti alas ja aika pitkän startin jälkeen alkoi taas höristä oikein. Tässä kyllä näki buldogin hankaluuden nokkamalliseen verratuna: jos tekee jostain moottorin puolella niin että pitää koekäyttää ==> aina pitää laskea hytti takaisin alas ja taas ylös jos ei toimikaan !

Hytti ekan kerran kipattuna. Tämän jälkeen se menee jo rutiinilla.

V8 voimakone.

Kuvasta näkee kuinka putki on syöpynyt pahasti klemmarin alta ja siitä sitten helposti murtui. 

 

Tuulilasi oli rikki mutta sain mukaan uuden lasin. "Potkin" vanhan lasin pois ja kunnostin reunaa. Koko alareuna oli tehty 3 vuotta sitten uudestaan ja ihan hyvin olikin tehty. Oli kuitenkin hieman alkanut kukkia: teräsharjalla puhtaaksi, pohjamaalia ja päälle vielä pintamaalia. Tänään aamulla oli alan mies asentamassa uuden lasin paikalleen. Uskomattoman nopea juttu kun sen osaa: tiiviste tuulilasin ympärille, paksu asennusnaru ulkorakoon, lasi luukulle hollille, sisäpuolelta narulla vedettiin tiivisteen huuli sisäpuolelle samalla kevyesti lasia ulkopuolelta painellen => 15 min ja lasi oli paikalla !!

Vanha on pois ja reunat puhdistettu ja sutittu pohjamaalilla. 

 

Korjasin myös takavaloja tänään: nyt palaa parkit molemmilla puolilla sekä vilkut. Jarruvaloissa on edelleen joku häikkä. 

Seuraavaksi pitää jälleen kerran imuroida hytti ja paineilmalla pölyjä pois. Hiekkapuhalluksen jälkeistä hiekka tuntuu aina vaan jostain ilmestyvän lattialle. Sitten hytin maalaus: lattia ja ne kohdat seinistä jotka jää näkyviin. Sen jälkeen pääsee asennushommiin eli sisutusta kasaamaan. 

Yksi "lisävikakin" löytyi tänään: jarruvaloja testatessa huomasin että edessä vasemmalla on ilmavuoto kun jarruttaa. Se pitänee tutkia pikimmiten.