• Honda

  • Mercedes-Benz

  • Scania LBS 141

  • Scania LS 110

  • Genealogia

Hytin rakentelu jatkuu. Puuttui mallinerkinnät edestä. Laitilan romusta löytyi 141 ja V8 merkit. Itse kirjaimet hyvässä kunnossa (koska jotain ruostumatonta kevytmetalliseosta), mutta pohjalevyt oli ruosteessa. Hiekkapuhallettiin levyt, pohjamaalia ja pinta maalia => kirjaimet takaisin ja kiinni

Nyt on merkit keulalla

Hytissä ei ole takaikkunaa vaan aukossa on peltinen peitelevy. Samasta syystä sisustuslevyissä ei ole ko. ikkuna-aukkoa ollenkaan. Päälirakenne on ollut säiliö jolloin ikkuna on tietysti ollut tarpeeton. Ensin oli ajatus laittaa ikkuna, mutta kun olis tarvinnut leikellä niitä sisutuslevyjäkin niin luovuin ajatuksesta. Yritin jo kerran laittaa levyä takaisin aukkoon mutta huonolla menetyksellä. Nyt kun näin miten ammattimies laittoi tuulilasin paikalleen, rohkaistuin yrittämään tuota levyä itse. Ostin naruksi 6 mm lipputangon narua. Tiiviste levyn ympärille ja naru uraan. Tiiviste oli olevinaan vähän liian pitkä ja piti sitä hieman tukea maalarinteipillä. Mäntysuopaa liukasteeksi. Vaimo mukaan talkoisiin työntämään levyä ulkoa ja minä itse hyttiin vetämään naruista. 10 min aherruksen jälkeen levy paikallaan ja vaimokaan ei vielä kerinnyt edes hermostua :) . 

Siinä se on "takaikkuna" paikallaan. 

Hyttiä alkaa olla sisältä siinä vaiheessa että kasaaminen voi alkaa. Maalasin lattian ja muut paikatut kohdat pintamaalilla. Oli välissä mielessä maalata kokonaan, mutta kun siitä ei juurikaan jää mitään näkyviin niin ajattelin että olkoon. Villat tuli aikanaan mukaan irroitettuna, pelkkä "läjä". Villat on muovisissa pusseissa joita on sitten eri kokoisia eri paikkoihin. Kokeilemalla hain mikä kuuluu mihinkin. Aletaan olla siinä pisteessa että sisutuslevyjen asennus voi alkaa.

Hytti paikkamaalattuna

Sama kohta villoitettuna.

Ovien lukot ei pelanneet eli ei saanut ovia lukkoon. Pelkkä paikallaan ihmettely ei riittänyt ymmärtämään missä on vika => otinpa lukot sitten irti. Aloitin apumiehen puolelta. Kahva pois, ikkunan kisko pois, lukitusnupin vipu pois, ruuvit irti => irti on. Rasvailin, linksuttelin ja opettelin miten toimii. Tässä taisi olla vain rasvan puute. Lukkopesä oli jumissa, aukesi ihan lukkoöljyllä. Tajusin myös sen, että oven saa nupista lukkoon vain jos ovi on kiinni. Takaisin ja alkoi toimimaan. Kuskin puolen purku ja sillä puolen oli selkeä ongelma: lukkopesän kieleke oli katkennut (avaimen kääntely ei auttanut mitään). Pikakorjauksena vaihdoin kahvan/lukkopesän vänkärin puolelta kuskin puolelle. Nyt saan vänkärin puolen lukkoon sisältä ja kuskin oven ulkoa. Pitänee Laitilan raadosta ottaa myös oven kahvat jos on ehjät nuo lukkopesän kielekkeet. 

 Lukkosysteemi "rasvauksessa". 

 

Hioin ja maalasin myös kattoluukun sisäreunan ja asensin radioantennin ja johdon valmiiksi. Katossa olleita sähköjohtoja myös yritin ymmärtää:

  • yksi on virtalukon mukaan katkeava (tarkoitettu varmaan radion ohjaukseen)
  • yksi jatkuvavirtainen vasemmalla (ehkä radion vaatima jatkuva virta)
  • keskellä yksi jatkuvavirtainen (oletan tarkoitetun hytin loistevalaisimeen)
  • oikealla yksi jota ohjaa valot (ilmeisesti kilven valaistukseen)
  • keskellä oli vielä yksi jatkuvavirtainen jolle en oikein käyttöä löytänyt (+)
  • molemmilla sivuilla on ovivalojen johdot, joita ohjaa ovien katkaisijat. 

Kaikki kattolevyn alle tulevat johdot yms. pitää selvitellä tarkkaan niin ettei katon asennuksen jälkeen tarvitse sitä montaa kertaa avata uudestaan.