• Honda

  • Mercedes-Benz

  • Scania LBS 141

  • Scania LS 110

  • Genealogia

Hytin kokoonpanoa on tullut jatkettua ja korjattua telin jarrukellon vuoto.

Hyttiin liimasin ne muovisoirot oven yläpuolelle ja etutolppaan. Ovivalot takaisin. Vävypojan kanssa asennettiin sisäkatto takaisin ja vuode. Kattoluukun reunamuovin hioin ja maalasin mattamustaksi => tuli paljon hienompi kuin se kellastunut alkuperäinen. Ylähylly takaisin. Takasivuikkunoihin verhotankot (ne bongasin siitä Laitilan romuhytistä). Uusi musta keinonahka siihen kojetaulun etuosaan missä on ne tuulilasin puhalluksen aukot. Oli hankala liimattava: kapea soiro, koholla olevan puhalluksen aukot ja molemmilta puolilta olisi tarvinnut saada reunan alle. Takkikoukut vielä asensin. 

Kun kaikki oli kiinni, huomasin että sisävalot ei toimi. Sulake palanut. Ja uusikin paloi heti. Yhden ylimääräisen johdon katosta vain heitin sinne ylös etupenkkaan. Ajattelin että ei kai vain se nyt ole siellä oikkarissa, koko katto pitää purkaa !!  Tarkistin ensin itse ovivalot, kunnossa. Tarkistin kattoluukun loistevalo johdot, kunnossa. Sitten muistin että ovivalojen katkaisijat oli auki ja ne herkästi kipinöi. Ne uudelleen auki ja teippasin liittimet kunnolla => nyt alkoi taas kaikki pelata. Paitsi ne ovikatkaisijat ei pelaa. Pitänee hakea Motonetistä sopivat tarvikejutut.

Nyt hytti alkaa jo näyttämään hyvältä. Radion johdot vielä roikkuu. 24/12v konvertterin testasin => se toimii.

 

Jarruttessa kuului takaa vuotoääni. Vaimo painamaan jarrua ja heti löytyi vika: vasemman telipyörän jarrukellon kuori ruostunut puhki !  Päälipuolelta oli ruostunut puhki, mutta oli sisältäkin aika karmeassa kunnossa, oli ollut puoleen väliin vettä täynnä (varmaan seisoessaan pihalla 8 vuotta). Forssasta Lintusyrjältä löytyi uusi, mutta ilmaputken liityntä pienempi. Jotain ihmeellistä tuumakokoa, mitään sovitetta ei saatu aikaiseksi. Vanhat konstit käyttöön: rälläkällä vanhasta se muhvi irti ja Kemppi-liimalla kiinni uuteen. Ostin myös uuden kumin ja kiristimen eli nyt on kaikki uutta. 

Tässä kuvassa näkyy hyvin, kuinka oikealla muutama pieni reikä kun syöpynyt läpi.

Lintusyrjältä löytyi uusi, mutta kuten kuvasta näkyy, liityntä eri kokoinen. 

Siinä se on uusi paikalla: kuori, kumi ja kiinnityspanta uusia. 

 

Heti alussa huomasin että ulosoton päälle kytkevä katkaisija oli jumissa. Keväästä saakka antanut sille CRC:tä mutta aika tiukassa. Tänään otin se muovisen nupin irti ja ruuvasin tilalle normaalin pienen mutterin. Siitä kiinni hohtimilla ja johan lähti. Rasvausta ja liikuttelua => notkeni niin että alkoi pelaamaan kevyesti. Muovinuppi takaisin ja vielä testasin: virta päälle ja katkaisijasta veto => rele kytkeytyi ja kojetauluun valo päälle. Ei parane oikeasti testata koska siellä on metrin pätkä kardaania kiinni vain remmillä :) 

Vasemmalla se jumissa ollut kytkin. Keskellä on pyyhkimien tihkukytkin, josta puuttuu nuppi. Se kyllä muuten toimii. 

 

Radion vielä kytken mutta sen jälkeen hytti alkaa olemaan sen verran hyvässä kuosissa että siirryn seuraavaksi runkon kimppuun. Olen siitä jo kaikki ylimääräiset putket ja johdot poistanut sekä vaihtanut osan ilmaputkia muovisiin. Nyt laippojen välissä olevaa ruostetöhnää poistamaan. 

Tarkoitus käydä parin viikon päästä Riihimäellä Rauta & Petrooli -tapahtumassa. Tulisi vähän testattua autoa ja muutenkin on kova haku ajamaan ;)