• Honda

  • Mercedes-Benz

  • Scania LBS 141

  • Scania LS 110

  • Genealogia

Poikkeuksellisen lämmin marraskuun sää jatkuu, pitää käyttää tilaisuus hyväksi eli jälleen tänään työmaalla (+7). 

Hommat alkoi vetokoukun ja sen apurungon irroituksella. Helppo homma koska irroittelin mutterit jo kesällä. Runkoa pitää lyhentää koska takaylitys on tankkiauton jäljilta aika pitkä ja vaihtolavalaite on vain 5 metrinen. Rälläkällä vain vajaan metrin pätkä pois kummaltakin puolelta. Apunoston alapään tuennan kavensin myös rälläkällä niin että sopii apurungon sisään. 

Tämä vaihtolavalaite oli Sisun päällä ollut kiinni vain kolmesta kohtaa (päätunkit, aputunkki ja takaa) ja varsinaista apurunkoa ei ollut ollenkaan. Auton rungon ja vaihtolavalaitteen välissä oli sellainen 90 mm rako. Päätin itse tehdä "uudemman version" eli kokomittainen apurunko, jonka päällä vaihtolavalaite makaa koko mitaltaan. On siistimmän näköinen ja tuenta auton runkoon helppo toteuttaa vain runkoon pultattavilla laipoilla. 

Veli nosti pyöräkuormaajalla päätunkkien kelkan rungon päälle ja käsin nostin apunoston alatuennan. Siihen sitten 90x50 profiilista apurunkoa hahmottelemaan. Heftailin sieltä täältä kiinni puikkokoneella.  

Päätunkit paikallaan ja apurunko hahmollaan. 

 

Seuraavaksi pitää hahmotella hydrauliputket ja venttiilistö, jotka tulevat tuonne apurungon väliin.