• Honda

  • Mercedes-Benz

  • Scania LBS 141

  • Scania LS 110

  • Genealogia

Vaihteeksi tein hommia kotona. Lauantaina hain Forssasta Osatorilta 120 senttisen alumiinisen vanhan työkalulaatikon. Tarkoitus laittaa sekä akut että telinnoston koneikko tuohon samaan laatikkoon. 

Purin laatikon kannen pois, saranat irti ja lukot irti. Kaapin kunto ei ole ihan niin hyvä kuin ajattelin. Suola on syövyttanyt alumiinia pois saranoiden ja lukkojen alta. Pitänee hitsata hieman lisää levyä. Muuten hyvänkokoinen ja oloinen laatikko. Myös sen verran vanhan mallinen pintasaranoineen/lukkoineen että juuri sopiva tämän ikäiseen autoon. Tarkoitus on hitsausten jälkeen puhaltaa se karkeaksi ja maalata mustaksi. 

Mahtaa olla AM:n tekemä, ainakin tarra on. 

 

Laatikko vaatii vankat tuet koska akut tulee sisälle. Teetätin paikallisella pajalla U-profiilia ja siitä heftailin tänään L-mallin tuet. Hitsaan kasaan talilla hieman isommalla puikkokoneella. Noihin reiät niin että saa pulteilla kiinni runkoon. 

Pitäisi olla ainakin tarpeeksi tukevat. Päitä vähän vielä viistelen nätemmäksi. 

 

Kävin perjantaina teettämässä hydrauliputkia Punkalaitumella Takun pajalla. Tarvittiin 3 metrin suorat putket + aikamoiset kiemurat joilla putket rungon alta laatikkoon. 

Seuraavaksi varmaankiin tallille rakentelemaan se telin koneikko kuntoon. Sitten pitäisi pitää yksi pitkä hitsauspäivä, jotta saisi ne laipat ja sen välipalkin korjauksn tehtyä. Pääsis vihdoinkin takaisin vaihtolavalaitteen asennukseen.