• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Nyt alkoi auto olla siinä mallissa että vein maalarille. Kaikki helposti irtilähtevä rungosta irroitettu, johdotukset irroitettu, hytin alaosat pois jne. Telin renkaat pois ja vetosille vain yhdet vanhat joita ei tarvitse sääliä. Nyt siis maalataan runko. Hytin alta ja moottorin kohdalta on hieman haastavaa, mutta tekevät parhaansa. Erikseen vein henkilöauton peräkärryillä tankin, hydrauliöljysäiliön, akkukotelon, pakoputken tuen ja laatikollisen kaikki pieniä juttuja. Mukaan lähti myös vetorenkaat ja telin vanteet (poistin vanhat loppuunajetut renkaat päältä pois). Katsellaan viikon päästä mitä pojat on saaneet aikaiseksi. Väriksi tulee tumman harmaa eli RAL 7024. Punainen ei ole hassumpi, mutta jotenkin en ole ikinä itse tykännyt joten harmaa tulee. Vanteet vannehopealla, RAL 9006. Hytin väriä vielä mietitään. Piti tulla paprikanpunainen, mutta Lemminkäinen on pilannut värin maineen niin nyt taitaa tulla punainen. Tai joku muu. 

Sillä aikaa korjailen vaihtolavalaitetta, jotta saan sen seuraavaksi maalarille. Sitten on sopivasti talven ajaksi hommaa kokoonpanossa ja ihmetellään hytin / moottorin maalausta keväämmällä. 

 

Paineilmasäiliöt maalattiin jo etukäteen kun hankala irroittaa niitä maalarilla. 

Oikealle puolelle jäi vain telin nostokoneikko. 

Etupuskurin tukien pultit on tosi hankalassa paikassa, rungon sisäpuolelta ei pääse millään käsiksi kun on intercoolerin putkia yms. ihan täynnä. Siksi ne jäi paikalleen. Konepeitto/etulokasuojat -yhdistelmä nousee aika ylös eli runkoon pääsee hyvin käsiksi.