• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Vetkun Tampereen aktiivit järjesti itsenäisyyspäivän kunniaksi ajelun. Minäkin sitten herättelin vinkkeliä henkiin edellisenä päivänä. Oli vielä kesädieselitkin sisällä. Hommasin lohkolämmittimen johdon, mutta niinkuin usein, molemmat vastukset on mykkiö. Sisätilan pistoke tietenkin toimi. Käynnistyshetkellä oli -6 pakkasta, mutta pari yötä ollut yli 20 astetta pakkasta => laitoin 1000w vastuslämmittimen öljypohjan alle pariksi tunniksi. Sen jälkeen pakkosyöttö päälle ja käymään. Lähti heti käynnistyyn, mutta aika pörinää piti ja talli tuli aivan täyteen sauhua. Kävin sitten tankkaamassa 60 litraa talvi-dieseliä ja ajoin 10 km lenkin: katselin että kaikki pelaa ja säädin hieman ajovaloja. Tässä on jo kuivaaja eli jarrut pelasi ilman mitään murheita. 

Itsenäisyyspäivön aamuna oli -5 ja kone tulille ilman lämmitystä ja pakkosyöttöä. Moottorin lämpö nousi 20 km ajon jälkeen 70-80 asteeseen ja lämmityslaite pelasi hyvin. Vetorenkaissa mulla onkin kunnon talvipinnat, mutta etusissa on 315 kuluneet kesäpinnat => risteyksissä piti ottaa varovasti, aika liukasta oli. Kokoonnuttiin Toijalan ABC:lle yhdeksän maissa ja ajeltiin siitä pikkuteitä Aulangon kautta Hämeenlinnan linnan maisemiin Militaria museolle. Siinä pari tuntia museossa ja sitten itse lähdin suoraan Forssan kautta Loimaalle. 

Nyt vasta hiffasin että käsikaasua voi käyttää vakionopeussäätimenä. Toimii ihan hyvin, mäessä hieman laskee mutta se on ihan ok. Kuluttaakin vähemmän kun ei väkisin yritää pitää samaa nopeutta painamallaa kaasua syvemmälle. Pohdin myös hieman epämääräistä ohjausta: ei se nyt niin paha ole kuitenkaan eli en taida tehdä sille mitään, ainakaan toistaiseksi. Lämppäri on hyvä eli ihan mukava talviauto. 

 

 

Ajosta tulossa itsenäisyyspäivänä 6.12.2023. Hieno talvinen keli, pakkasta -5 astetta eli teitä ei suolattu.