• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Huoltoa

Pääsiäisen pitkäperjantai meni loppuja pyörän huoltoja tehdessä. Isoin homma oli takajousen vaihto. Tilasin talvella uuden Wilbers jousituspaketin eteen ja taakse. Kunun Pyörä vaihtoi etupään jouset mutta halusin vaihtaa takapään itse jotta osaan jos tulee matkalla vaikeuksia. Aika iso homma oli, paljon piti purkaa kamaa pois oikealta puolelta. Ahtaat paikat. Parin tunnin aherruksen jälkeen oli kuitenkin vaihdettu. Uusi on selvästi jäykempi. Jos säätää kovimpaan asentoon, pyörä on kuin jäykkäperäinen kivireki. Pitää hakea kuorma päällä oikeaa säätöä. 

Jousi melkein irti. Akku vielä piti irroittaa ja väännellä akkukoteloa sivuun. Mm. tuo koko jalkatappi/takajarru -systeemi piti irroittaa ja tankin takapään kiinnityssysteemi.

 Wilbers:ssä on kierroksia vähemmän mutta jämerämpää. Toivottavasti kestää Venäjän vaativat tiet.

Tuon lisäksi vaihdoin uudet Iridium tulpat, taakse myös uudet jarrupalat ja vaihdoin moottoriöljyt/suodattimen. Pyörä alkaa nyt olla iskussa. PMR puhelimelle teline ja DRV-kameralle. Tuo DRV on hieman alkanut mietityttämään: se ei kestä lainkaan vettä ja tallennusaika on isolla 32 Gb kortilla / karkealla vain noin 6-7 tunnin luokkaa ==> ei riitä koko päiväksi !

Koepakkausta

Tänään pakkasin eka kertaa renkaat ja Cargo-laukun päälle. Renkaat sivuille sivulaukkujen päälle, Cargo ja makuupussi niiden väliin. Aika korkea paketti tulee mutta yhtä korkea tulee jos laittaa takalaukun päälle. Muuten on sopivasti selkänojana ja laukun sivutaskuihinkin pääsee käsiksi. Ensilauantaina tarkoitus tehdä eka pidempi koeajo IBAFin vuosikokoukseen Ikaalisiin. Siinä nähdään miten paketti pysyy kasassa ja millaiset on ajo-ominaisuudet. Ilman noita renkaita tässä ei olisi mitään tuskaa.

 

 Cargo-laukun taskuihin pääsee kätevästi käsiksi vaikka on renkaat sivuilla. Mustasta muoviputkesta tein tuohon renkaiden väliin tuollaisen välituen, joka pitää renkaat sopivan välimatkan päässä toisistaan. 

Kypärä

Olen jo vuosia miettinyt sellaista "avustinta" joka pitäisi kypärän visiirin muutaman millin auki. Kuumalla ilmalla ilma vaihtuu ja sateella pysyy visiiri auki. Kypärän oma mekanismi pitää vähän suurempaa rakoa ja sekin helposti valahtaa kiinni kun tulee vaikka pieni tuulenpuuska. Nyt sellaisen virityksen tein ja tulos näkyy alla.

Tuon muovi-klipun voi sormella kääntää sivuun ja takaisin tarvittaessa. Viritys joutuu nyt tosi testiin koska kuumia ilmoja ja toisaalta sateessa ajoa on luvassa. 

PMR-puhelimen Head Set pitäisi kovertaa Schubertin sisälle. Kuulokkeet menee varmaan helposti, mutta mikrofonin varsi tulee olemaan haaste kun on avattava kypärä. Joku näppärä on kuulemma liimannut mikrofonin kiinteästi leukaosaan ja tehnyt johdoille jonkinlaiset "kosketusnastat" leukaosan ja runko-osan väliin. Mikrofoni aika oikeassa paikassa ja johdot ei katkeile. Katsotaan riittääkö mielenkiinto tuollaiseen viritykseen.