• Honda ST 1300 Pan European

  • Mercedes-Benz GLC 250d

  • Scania LBS 141

  • Scania T 142

  • Genealogia

Tänään oli IBA Finlandin kevätkokous Ikaalisissa ja se käytettiin hyväksi koeajon merkeissä ja testailtiin myös PMR puhelimia.

Koeajo

Pakkasin kaikki tavarat päälle jo perjantai-iltana. Murphyn lain mukaan kaikki oli turhaa koska aamulla akku oli sen verran tyhjä että kaikki piti purkaa pois jotta sai annettua apuvirtaa. Ja taas kaikki takaisin. Tosin se oli hyvä harjoitus siinä mielessä että tajusin rakennelman olevan liian monimutkainen pakata ja purkaa joka päivä. Matkalla Ikaalisiin tilanne vielä kirkastui lisää sillä renkaat ei pysyneet paikallaan vaan painoivat selkää ja vääntyilivät toinen sinne toinen tänne. Muuten koeajo meni hyvin, pyörä oli vakaa ajaa (iso kiitos uuden jousituksen, joka on todella jämäkkä) eikä mitenkään raskaan tuntuinen. Nostin rengaspaineet 3.5:een => sekin rauhoittaa pyörää ja renkaat kestää paremmin. Kotimatkalla sitten annoin aivojen työskennellä ja sain uuden idean: renkaat nippuun ja poikittain pystyyn takajakkaralle. Laukku sopii juuri ja juuri renkaiden keskelle kun ei sullo ihan täyteen. Tein heti koepakkaamisen ja vaikutti paljon paremmalta: näkee paremmin taakse, siistimpi paketti ja renkaat tyrnemmin kiinni. Taidan vielä tehdä sellaisen kiinnitysraudan takalaukun etureunaan => siihen saa käytettyä renkaat kiinni ja samoin makuupussin joka tulee takalaukun päälle.

Paljon kompaktimman näköinen kuin aiempi viritys

 

Laukku mahtuu juuri ja juuri keskelle. Tuohon takalaukun etureunaan teen poikittaisen tuen, johon renkaat voi kiinnittää => tulee vielä tukevampi.

PMR puhelimet

Virittelin illalla Head Set -sarjan kypärään. Kuulokkeen vasemmalle puolelle ja samalle puolelle mikrofonin aisan. Vähän meni väkisin vääntämiseksi mutta jotenkuten ne sinne tuli. Juhalla oli Cobran PMR puhelimet mukana, mutta ei saatu toimimaan Head Settien kanssa. Vain ääni tuli läpi, mutta tangetti ei toiminut eikä mikrofoni. Syy jäi hämärän peittoon. Sovittiin että Juha juttelee/testailee kaverien kanssa mistä noi on ostettu ja minä tutkin josko löydän jonkun hyvän kaupan Loimaa/Hyvinkää/Turku -akselilta, kyselen/testailen siellä. Muutenkin tekisi mieli ostaa hieman parempi puhelin, joka esim. kykenisi ottamaan virtaa pyörästä. Sen verran ääntä kuitenkin päästiin testaamaan että se kuului yllättävän hyvin vaikka oli tulpat korvissa. Siinä mielessä todella kiinnostaa saada ne toimimaan.

Summa summarum: hyvä että lähdin ajoissa testaamaan, nyt on vielä hyvää aikaa säätää asioita parempaan suuntaan.