• Honda

  • Mercedes-Benz

  • Scania LBS 141

  • Scania LS 110

  • Genealogia

Aamulla ylös 07:15. Hain ensiksi pesulasta vaatteet. Sitten syötiin aamupala omista eväistä eli eilistä pizzaa ja voileipiä. Liikkeelle päästiin n. 08:00, lämpöä +13-14. 450 km Irkutsista on iso tietyö (20 km), mutta uusi tie on jo melkein valmis vieressä. Tietyön jälkeen muutama kymmenen kilometriä erittäin huonoa pintaa (isoja reikiä, paloja pois, ei selvää kohta lainkaan) eli koko Tulun – Nitzneudinsk on surkea väli, ainakin Pannarille. Nitzneudinskin jälkeen n. 150 km tosi hyvää pintaa. Tässä kohtaa poikkesimme tienvarressa olevalle ”teekioskille”, jossa joimme lasilliset teetä. Vähän oli pettymys se, että se ei olekaan mitään valmiiksi haudutettua vaan kuumaa vettä samovaarista ja ihan tavallinen pussi likoamaan. Ennen Kanskia taas pari tietyötä, ehkä 5 km. Kansk – Krasnojarsk on kokonaisuutena aika hyvä pätkä, ihan muutama kymmenen kilometriä huonoa pätkää ja muutama lyhyt tietyö.

Ajettiin kehätie ympäri ja siitä Krasnojarskin keskustaan päin löytääksemme hotellin. Navilla yksi löytyi heti läheltä, mutta emäntä oli jotenkin takakiree ja majatalo aika vanha. Lähdettiin uudelleen liikkeelle, nyt Kemerovoon päin. 10 km päästä löytyi hyvän näköinen gastiniza. Ajo loppui 17:30. Huone tuli ja maksoi 2000r. Mutta kun veimme kamoja sisään, paljastui aika kova tupakanhaju. Menin siitä sanomaan ja ensin oltiin sitä mieltä ettei täällä tupakka  haise, mutta vaihtoivat lopulta huoneen toiseen

Poistin kypärästä PMR-kuuulokkeet. Illemmalla syömässä ja sen jälkeen kurkattiin Pannarin sivuplexin alle mistä mahdollinen nestevuoto voisi tulla. Ei siitä oikein mitään nähnyt, mutta tuntuu että oli jarrunestettä.

 

 

195917 km,   684 km